Lepota & Zdravlje

 • 21.02.2015

  KENDO - najcenjenija japanska borilačka veština

  Japanska reč kendo (ken - mač, do - put) u prevodu znači put mača. To je jedna od najstarijih i najcenjenih japanskih borilačkih veština. Kendo je veština koja je, pod jakim uticajem Zen Budizma, evoluirala iz 2000 godina duge tradicije japanskog mačevanja. Danas, svojom gracioznošću, dostojanstvom i atleticizmom, kendo spaja vrednosti viteštva starih vremena sa vrednostima modernog čoveka i jedna je od retkih veština koja je u sebi zadržala izvorni duh borilačkih veština.

 • 23.01.2015

  Ko su kradljivci, a ko pomagači sna

  Svi mi nekad imamo problema sa nemirnim snom. Međutim, bilo kog dana može se lako desiti da to preraste u pravu nesanicu.  Hronična poteškoća padanja u san ili ostajanja u snu može Vam ukrasti odmor koji Vam je preko potreban, kao i sposobnost koncentrisanja. Kada često ostajete uskraćeni za san, nemojte biti iznenađeni ako počnete da se osetećate razdražljivim, iscrpljenim i snuždenim.

 • 15.01.2015

  Vežbanje tokom zimskih dana

  Za vreme zimskog perioda ne bi trebalo svoje telo da lišavate fizičke aktivnosti. Potrebno je samo da naučite kako tokom hladnog vremena da budete fizički aktivni, a da ne narušite svoje zdravlje.

 • 04.01.2015

  Pravilna nega kože u zimskom periodu

  Hladni dani, oštri vetrovi su nešto što najviše negativno doprinosi zdravom izgledu naše kože, zbog čega je nepravilna nega u ovom periodu uzrok suve, ispucale i nimalo privlačne kože. Da bi ste vašu kožu održali zdravom tokom zimskog perioda potrebno je da u dnevnoj rutini nege promenite par stvari.

 • 24.11.2014

  Saveti za sužavanje proširenih pora na licu

  Proširene pore na licu su najveća noćna mora svake devojke i nešto što nas konstantno nervira. Umesto fine, zaglađene kože, u većini slučajeva viđamo kožu koja nam se ni malo ne dopada.Da ne pominjem i to koliko su proširene pore idealno mesto za sve moguće nečistoće.

 • 10.11.2014

  Maske za lice sa bundevom za različite tipove kože

  Bundeva je povrće karakteristično za ovo doba godine. Ako izuzmemo to da je koristimo u ishrani, svakako je namirnica idealna za pripremu raznih maski za lice. Sama namirnica izuzetno je bogata mineralima i vitaminima, te je i u nezi kože veoma važna. Danas ću sa vama podeliti par recepata, kojih se i ja pridržavam i veoma su mi korisni.

  Sve što vam je potrebno jeste blender, bundeva i par sastojaka koje možete naći u kući. Ukoliko nemate blender, poslužiće i viljuška, samo će sam proces malo duže trajati.

 • 27.10.2014

  Za šta je sve dobar cimet!

  - Upotreba cimeta omogućava regulaciju ili kontrolu šećera u krvi, kad je reč o diajbetesu tipa 2.
  - Pokazuje antibakterijsko, antivirusno i antikandida delovanje, kada govorimo o razvoju ovih pojava u želudcu i crevima.
  - Uništavanjem neželjenih faktora u digestivnom sistemu smanjuje se rizik od razvoja bolesti, nadimanja, iritabilnog kolana, te se omogućava nesmetano varenje.

 • 15.10.2014

  Započni dan sokom od ceđenih agruma

  Sok od ceđenih agruma (pomorandže, limuna, grejpa) će vam pomoći da očistite vaš organizam od toksina i da se dodatno zaštitite od virusa koji ovih dana haraju!

 • 13.10.2014

  10 saveta za lepotu koje ignorišem!

  Deset saveta vezanih za lepotu i negu koji su svima poznati i koji se smatraju standardnom, a koje, svesno ili nesvesno, biramo da ignorišemo iz ovog ili onog razloga.

 • 10.09.2014

  Vežbe za letnji period - VII dan

  Jedan dan u nedelji ostavljamo uvek za trčane po prirodi!

 • 10.09.2014

  Peršun - jedan od najzdravijih čajeva

  Većina je čula za samo nekoliko vrsta čajeva i jedva da zna njihova lekovita svojstva i zašto su zdravi. Jedan od sigurno manje poznatih čajeva je čaj od peršuna. Ipak, iako možda niste znali, ovaj čaj je jedan od najzdravijih kako kod nas tako i u svetu.

 • 05.09.2014

  Kurkuma čisti organizam i štiti od raka

  Ova biljka pripada porodici đumbira, a od korena ove biljke se pravi začin koji je poznat svuda u svetu po mnogobrojnim blagotvornim svojstvima na organizam.