Lepota & Zdravlje

 • 10.11.2014

  Maske za lice sa bundevom za različite tipove kože

  Bundeva je povrće karakteristično za ovo doba godine. Ako izuzmemo to da je koristimo u ishrani, svakako je namirnica idealna za pripremu raznih maski za lice. Sama namirnica izuzetno je bogata mineralima i vitaminima, te je i u nezi kože veoma važna. Danas ću sa vama podeliti par recepata, kojih se i ja pridržavam i veoma su mi korisni.

  Sve što vam je potrebno jeste blender, bundeva i par sastojaka koje možete naći u kući. Ukoliko nemate blender, poslužiće i viljuška, samo će sam proces malo duže trajati.

 • 27.10.2014

  Za šta je sve dobar cimet!

  - Upotreba cimeta omogućava regulaciju ili kontrolu šećera u krvi, kad je reč o diajbetesu tipa 2.
  - Pokazuje antibakterijsko, antivirusno i antikandida delovanje, kada govorimo o razvoju ovih pojava u želudcu i crevima.
  - Uništavanjem neželjenih faktora u digestivnom sistemu smanjuje se rizik od razvoja bolesti, nadimanja, iritabilnog kolana, te se omogućava nesmetano varenje.

 • 15.10.2014

  Započni dan sokom od ceđenih agruma

  Sok od ceđenih agruma (pomorandže, limuna, grejpa) će vam pomoći da očistite vaš organizam od toksina i da se dodatno zaštitite od virusa koji ovih dana haraju!

 • 13.10.2014

  10 saveta za lepotu koje ignorišem!

  Deset saveta vezanih za lepotu i negu koji su svima poznati i koji se smatraju standardnom, a koje, svesno ili nesvesno, biramo da ignorišemo iz ovog ili onog razloga.

 • 10.09.2014

  Vežbe za letnji period - VII dan

  Jedan dan u nedelji ostavljamo uvek za trčane po prirodi!

 • 10.09.2014

  Peršun - jedan od najzdravijih čajeva

  Većina je čula za samo nekoliko vrsta čajeva i jedva da zna njihova lekovita svojstva i zašto su zdravi. Jedan od sigurno manje poznatih čajeva je čaj od peršuna. Ipak, iako možda niste znali, ovaj čaj je jedan od najzdravijih kako kod nas tako i u svetu.

 • 05.09.2014

  Kurkuma čisti organizam i štiti od raka

  Ova biljka pripada porodici đumbira, a od korena ove biljke se pravi začin koji je poznat svuda u svetu po mnogobrojnim blagotvornim svojstvima na organizam.

 • 30.08.2014

  Vežbe za letnji period - VI dan

  Došli su na red i trbušnjaci! Ujedno ćemo obuhvatiti i gornje i donje mišiće prednjeg trbušnog zida.

 • 25.08.2014

  Vežbe za letnji period - V dan

  Peti dan vežbanja smo ostavili za bicepse, tj. sklekove na steperu.

 • 20.08.2014

  Kako da se rešim celulita?

  Kao prvo, realno je da ozbiljne borbe protiv celulita nema bez sledeće dve stvari - redovnog vežbanja i pravilne ishrane. Nisam primer ni za jedno ni za drugo. Sada sam u fazi kada ne mogu da se nateram da redovno vežbam, ne ponosim se time, ali nema smisla ni da ne napišem iskreno kakva je situacija. Što se tiče ishrane, u principu jedem sve šta je preporučljivo i pijem litar i po do dva litra vode dnevno, ali problem je što jedem i ono šta ne treba, prvenstveno slatkiše koji su moj porok broj jedan. Sve u svemu, uz ovakvo ponašanje bilo bi nerealno da očekujem da se celulita u potpunosti rešim samo uz pomoć kozmetike tako da se nadam jedino njegovoj manjoj upadljivosti.

 • 18.08.2014

  Vežbe za letnji period - IV dan

  Četvrti dan uvodimo vežbe za ruke. Vežba je vrlo jednostavna i lako primenljiva u kućnim uslovima, a takođe i vrlo delotvorna.

 • 15.08.2014

  Napravite sami kozmetičke proizvode

  Usled velike globalne ponude raznoraznih kremica, maski, pilinga, pasti i ostalih preparata koji su u ponudi, ipak se na kraju okrećemo prirodnim receptima. Zašto je to tako pitala sam se? Mislim da smo se prezasitili orginalnih pakovanja ali ne tako kvalitetnih proizvoda. Marketing je na vrhuncu, ali da li je i kvalitet? Ponekad me, priznajem, nervira što su nas kozmetičke kuće podcenile. Znamo mi devojke, da čitamo, da se raspitamo, izguglamo i vidimo - šta su to aditivi i parabeni, pa s toga znamo i šta nije pametno stavljati na kožu. Kao pravi mali eksperimentator  u laboratoriji zvanoj kupatilo,  probala sam da napravim neke jednostavne, a delotvorne recepte za negu kože od namirnica koje svi imamo u kući a to su: Želatin, Soda Bikarbona, Esencijalna ulja, Med, Kajmak i Glicerin. Isprobani su i deluju.  Krajnji rezultat : Koža meka i baršunasta, a lepota zagarantovana.