Lepota & Zdravlje

 • 15.08.2015

  Ricinusovo ulje je pravi čudotvorac za kosu i kožu

  Ricinusovo ulje je već hiljadama godina poznato kao idealan saveznik kad je u pitanju nega kose.

 • 12.07.2015

  Šta je detox voda?

  Često imamo prilike da vidimo , po restoranima barovima i kafićima, da se bokali vode služe sa raznim povrćem i voćem. U ovom članku ćemo razjasniti šta je detox voda, kakva svojstva ona ima i kakve sastojke je najbolje da sadrži.

 • 11.07.2015

  Trikovi kojima možete oporaviti svoje nokte

  Obožavam duge nokte i kada sam bila mlađa oduvek sam patila za njima. Moj najveći problem bio je to što sam ih grickala do iznemoglosti, tako da nokatnu ploču gotovo da nisam ni imala. Početkom druge godine srednje škole prestala sam sa tom ružnom navikom. Ono što je sledilo nakon svog tog samouništenja, bio je oporavak. U to vreme koristila sam mnoge kreme, lakove i sva ta silna čuda, od kojih nisam videla napredak. Nokat bi nakon nekog malog pomaka, počeo da puca, da se lista, i to me je nateralo da batalim tu hemiju i probam sa nekim prirodnim preparatima.

 • 11.05.2015

  Brazilska guza - Kako oblikovati gluteuse

  Često imamo prilike na društvenim mrežama da vidimo poznate ličnosti kako imaju savršeni oblik guze ili ti mišića gluteusa. Pošto je to mišić kao i svaki drugi na telu on može da se oblikuje. Postoje 3 faze koje treba proći do idealnog Brazilskog gluteusa. To su: vežba sa opterecenjem, kardio trening i suplementacija ili ti ishrana. Sve tri faze ćemo objasniti postupno.

 • 11.04.2015

  Šta su trans masti, gde se nalaze i žašto su jako štetne za naše zdravlje

  Masti su neizostavan deo  pravilne prehrane i od velikog su značaja za očuvanje zdravlja. Nipošto ih ne bi trebalo isključivati iz prehrane, ali pri tome je važno razlikovati „dobre“ od „loših“ masti. U skup „loših“ spadaju masti bogate trans-masnim kiselinama koje su se pokazale izrazito štetnima za ljudsko zdravlje. Po hemiskoj strukturi one su nezasićene masne kiseline. Razlika između „dobrih“ nezasićenih masnih kiselina i trans-masnih kiselina je u položaju vodikovih atoma.

 • 28.03.2015

  Osnove o ishrani i zdravom načinu života

  Prvih 15 minuta pošto otvorite oči probajte da posvetite samo sebi, ostanite u krevetu ako je to moguće opustite se i pokušajte da ponavljate afirmacije koje su vama. Probajte da tih prvih par minuta ispraznite iz sebe sve negativne misli, brige ili da se užurbano spremate za posao.

 • 21.02.2015

  KENDO - najcenjenija japanska borilačka veština

  Japanska reč kendo (ken - mač, do - put) u prevodu znači put mača. To je jedna od najstarijih i najcenjenih japanskih borilačkih veština. Kendo je veština koja je, pod jakim uticajem Zen Budizma, evoluirala iz 2000 godina duge tradicije japanskog mačevanja. Danas, svojom gracioznošću, dostojanstvom i atleticizmom, kendo spaja vrednosti viteštva starih vremena sa vrednostima modernog čoveka i jedna je od retkih veština koja je u sebi zadržala izvorni duh borilačkih veština.

 • 23.01.2015

  Ko su kradljivci, a ko pomagači sna

  Svi mi nekad imamo problema sa nemirnim snom. Međutim, bilo kog dana može se lako desiti da to preraste u pravu nesanicu.  Hronična poteškoća padanja u san ili ostajanja u snu može Vam ukrasti odmor koji Vam je preko potreban, kao i sposobnost koncentrisanja. Kada često ostajete uskraćeni za san, nemojte biti iznenađeni ako počnete da se osetećate razdražljivim, iscrpljenim i snuždenim.

 • 15.01.2015

  Vežbanje tokom zimskih dana

  Za vreme zimskog perioda ne bi trebalo svoje telo da lišavate fizičke aktivnosti. Potrebno je samo da naučite kako tokom hladnog vremena da budete fizički aktivni, a da ne narušite svoje zdravlje.

 • 04.01.2015

  Pravilna nega kože u zimskom periodu

  Hladni dani, oštri vetrovi su nešto što najviše negativno doprinosi zdravom izgledu naše kože, zbog čega je nepravilna nega u ovom periodu uzrok suve, ispucale i nimalo privlačne kože. Da bi ste vašu kožu održali zdravom tokom zimskog perioda potrebno je da u dnevnoj rutini nege promenite par stvari.

 • 24.11.2014

  Saveti za sužavanje proširenih pora na licu

  Proširene pore na licu su najveća noćna mora svake devojke i nešto što nas konstantno nervira. Umesto fine, zaglađene kože, u većini slučajeva viđamo kožu koja nam se ni malo ne dopada.Da ne pominjem i to koliko su proširene pore idealno mesto za sve moguće nečistoće.

 • 10.11.2014

  Maske za lice sa bundevom za različite tipove kože

  Bundeva je povrće karakteristično za ovo doba godine. Ako izuzmemo to da je koristimo u ishrani, svakako je namirnica idealna za pripremu raznih maski za lice. Sama namirnica izuzetno je bogata mineralima i vitaminima, te je i u nezi kože veoma važna. Danas ću sa vama podeliti par recepata, kojih se i ja pridržavam i veoma su mi korisni.

  Sve što vam je potrebno jeste blender, bundeva i par sastojaka koje možete naći u kući. Ukoliko nemate blender, poslužiće i viljuška, samo će sam proces malo duže trajati.