Trikovi kojima možete oporaviti svoje nokte

Trikovi kojima možete oporaviti svoje nokte

Obožavam duge nokte i kada sam bila mlađa oduvek sam patila za njima. Moj najveći problem bio je to što sam ih grickala do iznemoglosti, tako da nokatnu ploču gotovo da nisam ni imala. Početkom druge godine srednje škole prestala sam sa tom ružnom navikom. Ono što je sledilo nakon svog tog samouništenja, bio je oporavak. U to vreme koristila sam mnoge kreme, lakove i sva ta silna čuda, od kojih nisam videla napredak. Nokat bi nakon nekog malog pomaka, počeo da puca, da se lista, i to me je nateralo da batalim tu hemiju i probam sa nekim prirodnim preparatima.

Trikove koji su meni spasili nokte
Prva stvar koju i dan danas koristim je limun, tačnije sok od limuna. Već nakon prvog korišćenja, primetila sam da su mi nokti jači. Vremenom je to bilo sve bolje i bolje. Limunov sok ume dosta da isuši zanoktice, ali ukoliko ga kombinujete sa maslinovim uljem, do toga neće doći.

Sledeća stvar je kokosovo ulje koje je najbolja hrana za nokte. Ja ga koristim tako što ga nanesem u debljem sloju, stavim rukavice i ostavim to par sati da odstoji. Naravno to ne radim svakodnevno, ali dva puta nedeljno da. Najčešće pred spavanje. Ukoliko niste ljubitelj kokosovog ulja, možete se poslužiti vazelinom ili nekom masnijom kremom.

Ono što takođe pomaže  prilikom jačanja noktiju je da pomešate istopljeno kokosovo ulje, par kapi suncokretovog i maslinovog. U ta ulja možete dodati par kapi limunovog soka i dve kašike meda. Ova smesa odlično hrani nokte. Držite nokte u njoj najmanje pola sata.

Kada oporavljate nokte, pored same nege bitno je i da vodite računa da ih mehanicki ne povredite. Verujem da se to mnogim devojkama dešava, kao što je u krajnjem slučaju i meni, ali obratite pažnju. Izbegavajte da sve otvarate noktima, i da ih dugo vremena ostavljate u vodi.

Prilikom oblikovanja, nemojte koristiti turpije koje su previše agresivne. Ja koristim samo metalne, i primetila sam da mojim noktima više odgovaraju. Kada ih turpijate, uvek to radite polako, povlačeći turpiju u jednom pravcu, kako bi sprečila oštećenje nokatne ploče.

Nakon svih ovih trikova, koje sam na sebi isprobala, primetila sam da su moji nokti mnogo bolji, zdraviji i jači. Preporučujem vam da budete uporne, da se držite prirodnih sastojaka, jer mislim da od njih nema boljih.

Pretty and stylish by Milena Ivić

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar