Pravilna nega kože u zimskom periodu

Pravilna nega kože u zimskom periodu

Hladni dani, oštri vetrovi su nešto što najviše negativno doprinosi zdravom izgledu naše kože, zbog čega je nepravilna nega u ovom periodu uzrok suve, ispucale i nimalo privlačne kože. Da bi ste vašu kožu održali zdravom tokom zimskog perioda potrebno je da u dnevnoj rutini nege promenite par stvari.

Odabir idealnog sredstva za umivanje
 
Prva važna stvar je da izaberete najblaže sredstvo za umivanje lica, po mogućnosti neko sa kremastom strukturom, koje u sebi ne sadrži sapune koji će dodatno isušiti kožu. Naravno u skladu sa vašim tipom kože. Nikako nemojte da zaboravite da bar dva puta nedeljno uradite piling lica, i na taj način uklonite mrtve ćelije, zbog čega će vaša  koža moći lakše da diše.

Izbegavajte proizvode na bazi alkohola
 
Stavku koju takođe trebate da zaboravite jesu proizvodi koji u sebi sadrže alkohol. To se odnosi i na make up, jer nažalost postoje mnoge podloge koje u sebi sadrže upravo ovaj sastojak. Puderi koji bi trebali da se nađu u vašem neseseru ove zime su oni koji sadrze vitamin A i E, i koji će vašu kožu hidratirati, a ujedno joj dati blistavost.

Pravilna hidratacija
 
Treća i po meni najvažnija stvar je hidratacija. Ali ne ona koja podrazumeva da se bukvalno kupate u kremama, već ona koja podrazumeva pravilan odabir kao i njeno pravilno korišćenje. Potrudite se da kremu nikada ne zaboravite, a posebnu pažnju obratite na to da krema sadrži Spf, jer zimsko zubato sunce ume da nanese poprilične posledice koži. Suva koža zimi traži posebnu hidrataciju, tako da korišćenjem masnijih krema, sprečicete njeno dalje isušivanje. Nega masne kože je nešto na šta treba obratiti pažnju.

Ukoliko imate osetljivu masnu kožu, umivajte je blagim sredstvima bez alkohola, a nakon toga opredelite se za kremu ili losion koji će negovati, a ujedno i smiriti vašu kožu. Ako je vaša koža masna ali neosetljiva, poželjno bi bilo da je čistite sredstvima koja će regulisati lučenje sebuma, a kao kremu neku koja će vam pomoći da se pore na licu skupe.

Zima je idealno vreme da vašu kožu počastite dobrim koktelom vitaminskih krema koji će joj pružiti sve neophodno.

Noćna nega kože
 
Posebnu pažnu posvetite noćnoj nezi kože, jer toplota u našim stanovima i kućama, može da isuši kožu isto kao i klimatski uticaji. Dakle bez kreme nikako ne na spavanje.

Ne zaboravite balzam za usne

Usne kao i ostatak lica zimi znaju poprilično da podivljaju, te ukoliko ne želite da unaokolo hodate sa ispucalim, polukrvavim i bolnim usnama, obratite pažnju na njihovu zaštitu. Najbolje bi bilo da pri ruci imate medicinsko labelo ili grožđanu mast, koja je po strukturi malo masnija i teža na usnama, ali svakako pruža najbolju negu. I naravno piling usana, bar svakog trećeg dana. Ukoliko nemate klasicne kupovne pilinge, napravite domaći sa krupnim belim secerom koji će uraditi istu stvar.

Pretty and stylish by Milena Ivić

Tagovi:

Komentara (1)

  • 13.01.2015

    Umirujuća svojstva Aloe vere idealna su za negu vaših usana. Kombinacija aloe, jojobe i pčelinjeg voska čini jedan od najkvalitetnijih proizvoda za usne danas prisutnih na tržištu. Aloe Lips umiruje, neguje i vlaiži ispucale i suve usne. Bilo da se nalazite na skijanju, sunčanju, ili uživate na svežem vazduhu, ovaj kompaktan proizvod uvek će vam biti lako dostupan i pri ruci.Redovno mažite usne da biste čuvali njihovu vlažnost, posebno u tešlim ill ekstremnim vremenskim uslovima. www.alojavera.wordpress.com

Dodaj komentar