Lepota & Zdravlje

 • 28.10.2012

  Prirodni piling za usne

  Budući da se hladni dani približavaju, ponovo ćemo se suočiti sa problemom ispucanih usana. Piling za usne se preporučuje do dva puta sedmično. Redovnom njegom bore na koži oko usana će biti manje vidljive.

 • 21.10.2012

  Kako njegovati dugu kosu

  Za sve nas koje volimo dugu kosu i ne želimo pod makaze, smatram da je ovo dosta interesantna tema.Složićete se da je dugu kosu ipak nešto teže održavati od kraće.

 • 15.10.2012

  Čokolada u kozmetici

  Čokolada se u kozmetici koristi prvenstveno zbog kakao praha koji je bogat antioksidansima. Ona sadrži i maslac koji djeluje protiv upala. Poboljšava teksturu i tonira kožu, te podstiče proizvodnju kolagena.

 • 14.10.2012

  Njega lica iz frižidera

  S obzirom da volim prirodnu kozmetiku često znam zaviriti i u sam frižider kako bi si napravila piling ili masku za lice. Mogućnosti su stvarno brojne i vjerujem da za pojedine recepte već i sami znate. Napisati ću par recepata koje sam isprobala i koji su mi se pokazali odličnima. Možda i vi odlučite sa mnom podijeliti koji recept!

 • 11.10.2012

  Ostavimo dobar prvi utisak

  Nekako imam osjećaj da je kosa prva stvar koju sve njegujemo, pa počeću priču o njoj. Budući da je moj tip kose masna, razumijete kada kažem da muku mučim sa čestim pranjem. Srećom kosa mi je prirodno ravna i jaka, pa nemam problema sa feniranjem. Osnovno oružje, naravno, je dobar šampon.

 • 05.10.2012

  Prirodni piling za lice i tijelo

  Kao pobornik prirodne kozmetike, ovaj piling sam probala iz znatiželje i oduševila sam se. Dakle, sastojci pilinga su med i kukuruzna krupica. Po želji možete dodati kašiku jogurta ili mlijeka i par kapi eteričnog ulja, kao što je lavanda - moje omiljeno!

 • 03.10.2012

  Kako smiriti crvenilo lica

  Ponekad naša koža burno reaguje na različite faktore, kao što su parfemi, kozmetički preparati i spoljašnji uticaji. Nerijetko sami iziritiramo kožu koristeći preparate koji nisu odgovarajući našem tipu kože. Alergijske reakcije su takođe česte na koži. Često se manifestuje upravo crvenilom kože, te peckanjem, zatezanjem i svrabom.

 • 20.09.2012

  Kako prepoznati i prevazići stres!

  Stres je fizicka ili psihička potreba koja izaziva reakcije zahvaljujući kojima možemo pobeći od opasnosti ili odgovoriti na izazove. Stres je u suštini normalna reakcija na neku kriznu situaciju, ali ako dovede do simptoma sa kojima se ne možemo izboriti potražite pomoć lekara.

 • 31.08.2012

  Kako se rešiti strija!

  Strije su crvenkasto - ljubičaste ili bele promene na koži u vidu vodoravnih linija. Nastaju usled naglog rastezanja ili skupljanje kože usled različitih uzroka: naglo mršavljenje ,trudnoća, nagli rast i razvoj u pubertetu, kod bodiblidera,...

 • 22.08.2012

  Kako se rešiti celulita?

  Na tržištu postoje i brojni preparati protiv celulita. Ne trčite za najskupljim, uvek gledajte sastav on je najbitniji. I najjeftinije ulje sa bršljanom i kofeinom sa pravilnim i redovnim masažama, regulisanom ishranom i vežbanjem daće odlične rezultate!

 • 06.07.2012

  Šta prosečna devojka treba da zna o papa-testu i kolposkopiji?

  Papa–test je bezbolan postupak koji se koristi za otkrivanje nenormalnih ćelija na cerviksu (grliću materice). Ćelije se sa cerviksa uzimaju špatulom ili četkicom i šalju se na ispitivanje pod mikroskopom.

 • 30.06.2012

  Kondilomi - polne bradavice

  Kondilomi  su jena od najčešćih polno prenosivih bolesti i tema je o kojoj se još uvek malo zna i još manje priča sa licima koja su stručna da daju prave odgovore.

  Danas mladi sve ranije stupaju u polne odnose, sve ređe korise zaštitu i jako malo znaju kako o kontracepciji tako i o polno prenosivim bolestima. Često se zbog stida i neznanja poveravaju samo drugaricama koje takođe nisu dovoljno stručne da im pomognu, tako da problem postane prilično veliki i opasan kad se odluče da se obrate lekaru.