Ricinusovo ulje za jače i ljepše nokte

Ricinusovo ulje za jače i ljepše nokte

U zadnje vrijeme ricinusovo ulje je postalo veoma "poplarno". Vjerovatno svi znaju da je odlično za njegu kose. Maske za kosu od ricinusovog ulja se primjenjuju kod problema sa ispadanjem kose i za brži rast kose. Toplo ricinusovo ulje idealno je za probleme vlasišta. Dodavanje toplog ulja u gotove proizvode pomoći će hranjivim tvarima da dopru najdublje u tjeme. Masiranje ulja u tjeme pomaže u borbi protiv peruti, suhog tjemena i gubitka kose.

Ricinusovo ulje sadrži veoma rijetku ricinoleičnu kiselinu, čak 90%. Vjeruje se da je baš zbog nje ricinusovo ulje toliko ljekovito. Ricinoleična kiselina se pokazala vrlo djelotvornom protiv gljivica, plijesni, virusa, parazita i bakterija. Pomaže kod manjih porezotina, opekotina, abrazija, koristi se kao prevencija strija i protiv ekcema.

Ono što je meni interesantno kod ovog ulja je to da se preporučuje ukoliko želite gušće obrve ili jače trepavice. Nabavila sam ricinusovo ulje u Mojoj apoteci, košta oko 4km. Dolazi u pakovanju od 50ml i smatram da je jako povoljno ukoliko ćete ga primjenjvati na trepavice i obrve.

Kako se koristi ricinusovo ulje za jačanje obrva i trepavica
Ja koritim štapiće za uši. Njih natopim uljem i pređem duž obrva. Možete isto tako prći duž trepavica štapićem. Ricinusovo ulje je blago i kada dođe u kontakt sa očima neće iziritirati oči. Umjesto štapića možete koristiti četkicu od maskare koju ste potrošili ili češljić za obrve. To je sve što trebata za regeneraciju vaših obrva. Radite ovo naveče prije spavanja, najbolje svaku veče.

Ricinusovo ulje za jače i ljepše nokte
Ovo ulje se pokazalo kao efikasan preparat u poboljsanju rasta noktiju. Sa njim možete njegovati i kožicu oko noktiju. Primjena je jednostavna - masirajte nokte i područje oo noktiju uljem par minuta.

Ricunusovo ulje za uklanjanje šminke
Ricinusovo ulje odlično uklanja šminku. Evo kako pripremiti sredstvo za skidanje šminke prema vašem tipu kože:
    Masna koža – 30% ricinusovog ulja, 70% suncokretovog ulja.
    Normalna koža – 20% ricinusovog ulja, 80% suncokretovog ulja
    Suha koža – 10% ricinusovog ulja, 90% maslinovog ulje

                                                                        Vaša Vanja Subotić

Be Yourself by Vanja SubotićLepota i zdravlje

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar