Prirodni piling za lice i tijelo

Prirodni piling za lice i tijelo

Kao pobornik prirodne kozmetike, ovaj piling sam probala iz znatiželje i oduševila sam se. Dakle, sastojci pilinga su med i kukuruzna krupica. Po želji možete dodati kašiku jogurta ili mlijeka i par kapi eteričnog ulja, kao što je lavanda - moje omiljeno!

Piling je dosta grub, jer je kukuruzna krupica ustvari grublja varijanta kukuruznog brašna. Tako da se za osobe sa osjetljivom kožom preporučuje da koriste kukuruzno brašno umjesto krupice, jer je brašno glatko i sitno. Ovaj piling osobe sa masnom kožom mogu koristiti dva puta sedmično, dok one sa suhom jednom u dvije sedmice.

Mislila sam da će to biti jako čudna kombinacija na mom licu i da ću jako teško da operem med sa njega, ali iznenadila sam se. Lako se skida, a lice je nevjerovatno nježno i glatko. Nista ne pecka, ne svrbi, ne zateže... Nakon pilinga lice mi je bilo blago crveno, pa sam se poprskala Avene termalnom vodom.

Inače, Avene termalnu vodu koristim često. Ljeti je idealna da osvježite lice. Umiruje kožu nakon depilacije, različitih tretmana, plinga, različitih upla i osipa.... Dolazi u tri bočice različite veličine. Najmanja može da stane u torbicu, dok je najveća najisplativija. Toplo je preporučujem!

                                                                                     Vaša Vanja Subotić

Be Yourself by Vanja Subotić

Tagovi:

Komentara (1)

  • 10.10.2012

    Super piling!

Dodaj komentar