Eucerin dermo purifier - moje kremice

Eucerin dermo purifier - moje kremice

Nisam se mogla dugo odlučiti za dnevnu i noćnu njegu što se tiče krema. Čak u jednom periodu nisam koristila kreme, jer sam mislila da nemam potrebe za njima. Onda sam se zabrinula, čitajući o njezi kože zimi. Ipak, kreme štite kožu od negativnih spoljašnjih uticaja, a isto tako hrane i hidratiziraju. Pa eto, prihvatila sam i ja činjenicu da čak i masna koža treba hidratizaciju - o tome svi pričaju!

Naravno, prva dilema mi je bila PRIRODNA ili MEDICINSKA KOZMETIKA. Odlučila sam se za medicinsku iz jednostavnog razloga. Sve prirodne kremice su na bazi ulja. Iako su odlične za kožu, veoma su komedogene. To su kreme koje sadrže teško resorptivnu podlogu  i mogu da stvore čep na površini folikula i na taj način se onemogućava proces izlučivanja sebuma na površinu kože, što može izazvati bubuljice. Dakle, nisu za svakodnevnu upotrebu, bar što se tiče masne kože.

Dalje, moj izbor se sveo na Eucerin ili Avene. Odabrala sam Eucerin, jer sam nekada koristila njihovu gel kremu i bila mi je dobra. Ovog puta sam kupila nešto drugačuje kremice iz iste kolekcije, dnevnu i noćnu.

Dolazi u pakovanju od 50ml, što je zaista dovoljno. Inače, nakon otvaranje krema može da stoji do pola godine. To je sasvim u redu, ako uzmemo u obzir količinu bakterija koja se za taj period može stvoriti. Krema je gelasta i matira. Ne isušuje, niti izaziva iritacije. Čekam rezultate.

Nije baš da sam dočekala rezultate, jer piše da se primjete nakon tri sedmice, ali evo prijavljujem drugi utisak. Noćna krema je... OK.. samo OK. Nisam oduševljena. Imam osjećaj da imam nekakav sloj preko lica, ali nije masan, što je dobro. Iskreno, nadala sam se jako dobrim rezultatima, pa sam zbog toga možda malo razočarana, ali sačekaću još neki period da vidim kako djeluje "na duže staze".

Takođe dolazi u pakovanju od 50ml. Ova krema je dosta hidratantna, možda čak masnija. Skeptična sam po pitanju nje, čini mi se previše masna za moj tip kože, ali pokušaću sa hidratacijom. Inače, lagana je i brzo se upija. Prijatnog, jedva osjetnog mirisa.
Toliko za sada o ovim kremicama. Kako djeluju na duži period, javljam, naravno.

Što se tiče ove dnevne kreme - premasna mi je. Kao da u sebi ne sadrži ulje, ali naravno ne sadrži. Ne odgovara mom tipu kože i možda ću je kasnije zimi moći koristiti, kada koža bude zahtjevala dodatnu hidrataciju....

                                                                        Vaša Vanja Subotić

Be Yourself by Vanja SubotićLepota i zdravlje

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar