Članci od autora: Get Sparkly

 • 29.10.2017

  Must have nakit ove jeseni

  Uslojavanje ogrlica je uvek u trendu, ali nikada nije bilo popularnije nego sada.

 • 12.06.2016

  Nakit od dečijih crteža

  Među crtežima svog deteta odaberite onaj na koji ste najponosniji i pretvorite ga u omiljeni komad nakita. Formia design, radionica koju je pokrenula jedna Šveđanka, pruža upravo tu mogućnost.

 • 02.09.2015

  Uticaj Koko Šanel na dizajn nakita

  Čuvena Koko Šanel je imala ogroman uticaj pre svega na dizajn odeće, ali i na dizajn nakita.

 • 24.06.2015

  Fashion yes yes - prsten koji povezuje kažiprst i palac

  Kada bi trebalo izabrati prstenje koje je ultimativni stejtment onda bi definitivno ovaj prsten ušao u najuži izbor od prvih pet. Prsten koji povezuje kažiprst i palac prva je među (ne)jednakima ponela čuvena Rijana pa se ovaj takozvani Crystal Leaf Doubly Linked Knuckle Ring ubrzo našao na listi želja, ali i na rukama mnogih ljubitelja nakita na instagramu. Njegova egzotična ornamentika i specifična forma učinili su da polako ali sigurno postane pravi trend.

 • 22.05.2015

  Stari nakit nosite na nov način!

  Biti moderan ili pratiti trend ne zahteva nužno kupovinu novog nakita. Nekada to može biti jednostavna dorada, dodavanje detalja ili prosto promena funkcije. Ogrlica koj postaje narukvica, narukvica koja postaje armlet ili dečiji prsten koji postaje deo ozbiljnog stajlinga. Stil se i prepoznaje u trikovima koje koristite da bi od starog napravili novo. Međutim, postoji nekoliko načina da ovog leta bez greške začinite svoj izgled, u pet koraka.

 • 18.04.2015

  Kako da je zaprosim?

  Prelomni trenutak, onaj kada odlučujete kome ćete posvetiti ostatak života pamti se isto toliko dugo. Ta odluka da sa nekim provedete sve svoje preostale dane verovatno je najvažnija koju ćete ikada doneti. I verovatno srce neće nikada biti ispunjenije nadom i slatkim išćekivanjem kao onda kada ste u sebi prelomili da sa osobom koju volite idete kroz sve što život može da donese. I ne mora prosidba da bude epskih razmera, pred masom ljudi ili uz spektakl, dovoljno je da verenički prsten stigne na neki poseban način, sa simbolikom samo vama znanom. Muškarci širom sveta trude se da taj čin bude specifičan. Pred vama su neke od najinspirativnijih ideja.

 • 04.02.2015

  Prstenje u čast Diznijevih princeza

  Koliko je velika uloga koju su Diznijevi crtaći odigrali u vašem detinjstvu? Ako volite nakit a sate ste provodili uz ekran, prateći avanture iz ovih animiranih filmova, imamo zanimljivost za vas. Osmišljena je kolekcija vereničkog prstenja inspirisanog Diznijevim crtaćima. Deset različitih modela stvoreno je u čast junakinja najvoljenijih crtanih filmova.

 • 16.01.2015

  Venčani nakit kroz kulturu i tradiciju

  Običaji se razlikuju od kulture do kulture, od naroda do naroda, pa čak i od porodice do porodice. Nakit je oduvek bio deo tradicije, zauzimajući pritom mesto važnog nasleđa koje se prenosi s generacije na generaciju. Neke ceremonije su nezamislive bez tradicionalnog nakita čije značenje mnogi ne znaju, ali ga poštuju i znaju da vredi mnogo. Ta vrednost ne mora biti ekonomska, već pre svega sentimentalna koja je, složićete se, najčešće neprocenjiva.

 • 08.12.2014

  X model prstena trend u svetu

  Malo prstenje može biti jako efektno ako se ukombinuje veći broj različitih debljina i oblika sa eventualno nekim većim, čak i stejtment komadom. Uz lepe ruke i nokte uspeh je zagarantovan. Jedan od efektnijih prstenčića jeste onaj X model koji može biti dodatno ukrašen cirkonima. Neki ga naziva Prima, s obzirom da svojim oblikom zaista i podseća na zvezdu. Ovaj simpatičan detalj u potpunosti će promeniti čitavu kompoziciju na vašim rukama, ali neće izgubiti efektnost ni ako se na tom mestu nađe usamljen ili u kombinaciji sa sebi sličnima.

 • 18.11.2014

  Prsten čija je funkcija ženska bezbednost!

  Poslednjih godina menja se ne samo način na koji nosimo nakit, već i njegova funkcija. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji, koja sa lakoćom može postati deo i najmanjeg komada nakita, postajemo apsolutno sigurni da rečenica ’nakit nije samo ukras’ zaista i dobija svoj smisao. Posle ogrlice koja je napravljena pre svega za žensko zadovoljstvo na tržištu se pojavio Siren, prsten čija je funkcija ženska bezbednost.

 • 20.10.2014

  Kako nositi stejtment minđuše?

  Kada je odabir stejtment minđuša u pitanju najbitnije je prilagoditi ih obliku lica, jer su minđuše tu upravo kako bi posmatračima skrenule pažnju na taj deo vaše pojave.

 • 03.10.2014

  Da li treba kombinovati zlato i srebro?

  Postoje modna pravila koja nikad nismo čuli ili pročitali ali podsvesno znamo da se to radi ili ne radi. S druge strane savremena ulična moda dozvoljava gotovo sve, te smo vrlo često u dilemi da li se prikloniti tradicionalnoj ili modernoj struji. Jedno takvo pravilo jeste i zabrana kombinovanja različitih metala, pre svih srebra i zlata. Ovo pravilo definitvno više ne važi.

 • 30.09.2014

  Kako da nosim stejtment ogrlice?

  Izbor stejtment ogrlice uz određenu odevnu kombinaciju često može biti najteži deo posla, jer postoji čitav niz faktora koji će određeni komad učiniti prihvatljivim ili neprihvatljivim.

 • 23.09.2014

  Mali trikovi kako da čuvate nakit

  Čuvanje nakita i u kutiji i van nje često može biti mučenje jer o kakvom god da se nakitu radi zapetljavanje i gubljenje delova je nekako standardna procedura. Držači nakita nam u tim slučajevima deluju kao parče raja koje bi moglo da nam reši sve probleme ali budžet ili nedostupnost istih su faktori koji nas na kraju ipak dovode do toga da sedimo i raspetljavamo lančiće, tražimo stopere za minđuše ili nemoćno pokušavamo da same zakopčamo narukvicu. U svojoj kući sigurno imate odbačene stvari koje vam mogu rešiti neke od ovih problema, a uz malo kreativnosti same za sebe mogu se transformisati u divnu dekoraciju u vašoj sobi.

 • 22.02.2014

  Trend koji dolazi - ogrlice sa polugom

  Da li ste spremne za najjednostavniji trend koji je već zahvatio Holivud? Da li ste spremne za ogrlicu koju možete napraviti same za par minuta i opet biti apsolutno moderne? Da li ste spremne za ogrlicu koje možete nositi uz bilo koju odevnu kombinaciju? Da li ste umorne od stejtemnt komada? Ukoliko ste nagomilale brdo pozitivnih odgovora onda je vreme za ogrlicu sa polugom. Nije tako strašno kao što zvuči. Zapravo je jednostavna, lagana, slatka i pre svega nosiva uvek i svuda.

 • 25.01.2014

  Boja 2014. godine: Radiant Orchid

  S obzirom na to da nas zima nije počastila snegom i neizdrživom hladnoćom, već suncem i eventualno opasnom maglom, polako se u nas uvlači osećaj da je proleće bliže nego što se čini. Iako je to, sasvim sigurno, varka Panton je već predvideo koja će to boja biti kraljica 2014. Predstavljamo vam Radiant Orchid.