Fashion yes yes - prsten koji povezuje kažiprst i palac

Fashion yes yes - prsten koji povezuje kažiprst i palac

Kada bi trebalo izabrati prstenje koje je ultimativni stejtment onda bi definitivno ovaj prsten ušao u najuži izbor od prvih pet. Prsten koji povezuje kažiprst i palac prva je među (ne)jednakima ponela čuvena Rijana pa se ovaj takozvani Crystal Leaf Doubly Linked Knuckle Ring ubrzo našao na listi želja, ali i na rukama mnogih ljubitelja nakita na instagramu. Njegova egzotična ornamentika i specifična forma učinili su da polako ali sigurno postane pravi trend.
062cd098241314ad31ad8a7c6a69cbcb.jpg
Traganje za novim formama nakita nije nikakva novost. Ništa manje staro nije ni to da se prstenjem spajaju dva prsta ili da isti prekriva čitav prst. Međutim, ovaj prsten se izdvaja kao specifičan jer se po prvi put spaja palac, kao onaj izdvojeni, usmaljeni prst, sa kažiprstom. I dok bi na prvi pogled moglo da deluje kao jako nepraktično ipak se čini da je ovaj spoj mnogo funkcionalniji nego li prstenje koje u čvrstoj formi spaja kažiprst i srednji prst. Naravno, ovde je estetika stavljena ispred funkcionalnosti, pa je bez sumnje lepota ovog prstena ispred svake druge njegove uloge.
836eca41e7fcee67c844a429c9f99868.jpg
Prsten koji je ponela Rijana, a koji je i najčešće kopirana verzija ovog prstena, rad je dizajnerke Elise Dray koja je i inače poznata po ovakvom, specifičnom prstenju. Kao što se može videti iz ovog modela naklonjena je naturalizmu. Ukoliko vas zanima cena ovog prstena optočenog dijamantima onda zadržite dah jer ona iznosi čitavih 8500 eura (verzija od crnog zlata i crnih dijamanata je 8700e). Zanimljivo je da je prsten napravljen za nošenje na levoj ruci.
346c6ee0195111b940b251b2bd7846ca.jpg
Iako se sa popularnošću na tržištu pojavljuju razne varijante ipak je ona prva sama po sebi i najlepša. Prepoznatljiva je po floralnoj ornamentici u podlozi od ružičastog, žutog, belog i, u poslednje vreme, jako popularnog crnog zlata. Masivno prstenje koje pokriva čitavu površinu kažiprsta i palca optočeno je sitnim dijamantima u beloj i sivoj boji.
nhan-gay-bao-2014-bao-tin-nhanh-8.jpg
Sajtovi poput Aliexpressa ali i lokalni preprodavci sa sličnih sajtova već nude ovaj egzotični prsten, međutim treba biti oprezan sa veličinama. Iskustvo sa prstenjem koje pokriva čitavu površinu prsta nam je pokazalo da problem može nastati sa gornjim delom prstena. Naime prsten na kažiprstu se zapravo sastoji iz dva prstena koji se navlače na prst i da bi čitav prsten dobro stajao gornji deo mora biti neznatno uži od donjeg. Odnosno donji prsten je veličine klasičnog prstena koji nosite dok je gornji veličine midi prstena. U našem slučaju stigao je prsten koji je i u gornjem i donjem delu bio iste veličine bez mogućnosti da se gornji deo suzi. Za i inače jako tanke prste to je značilo da prsten nikada nećemo ni nositi. Još veći problem je bilo to što prsten nismo ni mogle da prosledimo jer ako je bio ’taman’ u gornjem delu u donjem je bio uzak, i obrnuto. Zato pri kupovini ovakvog prstenja treba voditi računa da veličine budu odgovoarajuće ili barem da postoji podešavanje, jer samo ako lepo, čvrsto legne na prste ovaj prsten će pokazati svu svoju lepotu i raskoš.
83c140b048b0c1ac090e6bcb0d51aa0f.jpg

Get Sparkly by Maja&Sanela

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar