Mali trikovi kako da čuvate nakit

Mali trikovi kako da čuvate nakit

Čuvanje nakita i u kutiji i van nje često može biti mučenje jer o kakvom god da se nakitu radi zapetljavanje i gubljenje delova je nekako standardna procedura. Držači nakita nam u tim slučajevima deluju kao parče raja koje bi moglo da nam reši sve probleme ali budžet ili nedostupnost istih su faktori koji nas na kraju ipak dovode do toga da sedimo i raspetljavamo lančiće, tražimo stopere za minđuše ili nemoćno pokušavamo da same zakopčamo narukvicu. U svojoj kući sigurno imate odbačene stvari koje vam mogu rešiti neke od ovih problema, a uz malo kreativnosti same za sebe mogu se transformisati u divnu dekoraciju u vašoj sobi.
slamcica
Ljubitelji tananih lančića mnogo puta su se uverili da je čuvanje istih u kutiji sa drugim nakitom prava muka. Zapravo, nekada nam se čini da se ovi lančići misteriozno zapetljavaju i kada stoje sami za sebe. Čak iako u kući nemate slamčicu odmah ćete otrčati da kupite iste jer je ovo pravo rešenje vašeg problema. Jednu stranu ogrlice provucite kroz slamčicu, zakačite i to je to.
rolna papira
Iako karton toalet papira ne zvuči perspektivno a priznaćemo na ovoj slici i ne izgleda lepo ipak rešenje je itekako kreativno. Spoljašnji deo kartona, naravno, uvek možete prekriti ukrasnim papirom, a zatim i pričvrstiti svoj novi držač za ogrlice na zid, vrata ili gde god vam je već to odgovarajuće. Jednostavno, provučete ogrlice, zakačite i podesite tako da kopča bude u unutrašnjosti nekadašnje rolne. To je sve.
dugmad
Ukoliko volite male minđuše na iglicu verovatno znate da je često problem pronaći ih, a nekako ili bacimo kartice na kojima ih kupujemo ili... šta god. Rešenje imamo u kući, iako smo skloni da i to rešenje često gubimo - dugme. U zavisnosti od veličine minđuše odaberite i veličinu dugmeta i pričvrstite vašu minđušicu. Što su dugmići šareniji, zabavniji, veseliji to je njihova dekorativna vrednost veća, a dovoljno su upadljivi da se ne izgube. Ovo možete praktikovati i tokom putovanja.
kutija za naocare
Za kraj ukoliko često putujete a na tim putovanjima nosite i par komada nakita onda umesto velike, nepraktične kutije ili umesto u neseser nakit transportujte u kutiji za naočare. To može biti i stara odbačena kutija, a može biti i neka zanimljiva kineska verzija koju ćete pribaviti za male pare. Osim minđuša, ogrlice, prstenja ili narukvice u nju može stati i možda neki sjaj za usne ili ruž, opet u zavisnosti od veličine kutije. Najbolje od svega je što su ove kutije napravljene da zaštite osetljivi sadržaj te svoj nakit definitivno možete smatrati bezbednim.

Get Sparkly by Maja&Sanela

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar