Da li treba kombinovati zlato i srebro?

Da li treba kombinovati zlato i srebro?

Postoje modna pravila koja nikad nismo čuli ili pročitali ali podsvesno znamo da se to radi ili ne radi. S druge strane savremena ulična moda dozvoljava gotovo sve, te smo vrlo često u dilemi da li se prikloniti tradicionalnoj ili modernoj struji. Jedno takvo pravilo jeste i zabrana kombinovanja različitih metala, pre svih srebra i zlata. Ovo pravilo definitvno više ne važi.

Treba znati da se ovo pravilo ne odnosi striktno na srebro i zlato već jedne naspram drugih, kao nespojive, stavlja bele i žute metale - platinu, belo zlato i srebro, spram žutog zlata, bakra, bronze... To pravilo u tolikoj meri ne važi više da se čak potpuno uparivanje nakita po vrsti metala smatra suvišnim.
gold and silver
Kombinovanje srebrnog i zlatnog omogućava vam da izbegnete greške u prilagođabanju nakita vašem tonu kože, ali i doprinosi isticanju teksture nakita. Najbitnije pravilo koje prilikom takvog nizanja treba poštovati je da svi komadi budu istog stila. Bilo bi smešno kombinovati glamuroznu srebrnu ogrlicu i zlatni lanac u rok fazonu, zar ne?

Jedan od najlakših načina da prekršite ovo tradicionalno pravilo jeste da najpre kupite nakit koji je izrađen kao kombincija ova dva. Za početak to može biti ručni sat. Naredni korak u oslobađanju može biti dodavanje zlatnih narukvica uz srebrni sat, ili srebrnih narukvica uz zlatni. A kada već postanete sigurni u svoj osećaj onda igra može da obuhvati i dodavanje prstenja, ali i kombinovanje ogrlica različitih dužina i različih metala.

Get Sparkly by Maja&Sanela

Naslovna fotografija: pixabay.com

MA.RA design&jewelry je brend gde možete naći sjajne komade nakita gde su kombinovani metali:
MA.RA srebrno prstenje

ma.ra

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar