Kuvanje

 • 12.03.2014

  Ukras za rođendansku tortu

  Ako nemate inspiraciju kako da ukrasite rođendarsku tortu Nakitić je tu da vam da inspiraciju. Porebni su vam samo štapići za ražnjiće, konac i srca od papira ili bilo koji drugi oblik izrezan od papira.

 • 12.03.2014

  Bečka štrudla sa jabukama

  Mi bismo je mirne duše nazvali pita, s obzirom da se razvlači tanka kora koja liči na one kupovne kore za naše pite, jer štrudla je za mene uvek bila od kiselog, vazdušastog testa, ali neka bude po bečki, pošto ime i dolazi od njih (Strudel).

 • 10.03.2014

  Lisnata pogača

  U mojoj sveščici sa receptima ova pogača je zapisana kao Pelina lisnata pogača. Recept je veoma omiljen u našoj kući i prvobitna verzija pogače je dugo izgledala ovako. Vrlo je ukusna i lepo naraste, pa se može seći na krupnije kocke i poslužiti kao toplo predjelo kada imate neke goste.

 • 06.03.2014

  Švedske ćuftice

  Švedske ćuftice u bešemel sosu sa gorgonzolom kao predlog za današnji ručak!

 • 04.03.2014

  Pita od lisnatog testa u bešamelu

  Pita od lisnatog testa u bešamelu je sjajna slana poslastica, jednako dobrog ukusa i hladna i topla.

 • 25.02.2014

  Čokoladna torta za 5 minuta iz mikrotalasne

  Pre par godina strašno je bio popularan kolač za 5 minuta iz mikrotalasne. Ja sam tada radila MW tortu za 5 minuta. Moram priznati da i sada često "podležem" njenoj pripremi i da sam je do sada toliko puta ispekla i da sam menjala i ovo i ono i na kraju dobila finalnu varijantu koja izgleda ovako.

 • 18.02.2014

  Kremasta lešnik torta sa višnjama

  Originalne mere kremaste lešnik torta sa višnjama su ovde smanjene, torta bi trebalo da bude duplo veća. Ako vam je potrebna za  neko veće okupljanje možete i da duplirate mere navedene u receptu ovde, ali mislim da je za neke svakodnevne porodične potrebe ovo torta sasvim dovoljno velika.

 • 13.02.2014

  Punč srca

  Punč srca za grickanje u dvoje, za ukrašavanje torte ili za gricakanje samostalno. Ono kad prođeš pored činije sa keksom i gricneš odma dva!

 • 12.02.2014

  Američka pita

  Svoju prvu američku pitu probala sam u Nemačkoj davne 2001. godine i odreagovala onako kako danas reaguju svi moji rodjaci, prijatelji, poznanici kada je kod mene prvi put okuse: zašto ovo nisam ranije probao/la?! Tako jednostavno, a dobro!

 • 10.02.2014

  Griz torta

  Ovu tortu sam uspešno spremila iz drugog pokušajaVama. Zato savetujem oprez. Ako vam se griz čini retkim, dodajte slobodno još griza. Ja to prvi put nisam učinila sigurna u recept, čekajući da se nešto u hlađenju stegne. Recept je dobar, ali kada nešto pođe po zlu reagujte i sprečite propast. Tako to ide u kuvanju. I u životu.

 • 05.02.2014

  Čokoladna torta za specijalne prilike

  Za važne datume pravimo torte kojima se pravimo važni. Ja se ovom baš pravim važna. Čokoladna je, skroz na skroz. Super vazdušasta. Super meka. Super dekorativna. Super ukusna.

 • 01.02.2014

  Salata sa piletinom i susamom

  Potrebno je:
  500g belog mesa sa koskom ili 400g filea
  400g svežih šampinjona
  120g testenine, fusili (to su tri pune šake)
  100g malo jače pečenog susama
  3 Imlekove pavlake od 180ml 20%mm
  300ml Polimarkovog majoneza
  so za meso, pečurke i testeninu