Salata sa piletinom i susamom

Potrebno je:
500g belog mesa sa koskom ili 400g filea
400g svežih šampinjona
120g testenine, fusili (to su tri pune šake)
100g malo jače pečenog susama
3 Imlekove pavlake od 180ml 20%mm
300ml Polimarkovog majoneza
so za meso, pečurke i testeninu

Priprema:
Susam prepecite u rerni ili u nepodmazanom tiganju, da promeni boju u smeđu, ali pazite da se ne prepreče - previše potamni ili pocrni.

Belo meso bez kože obarite, ispecite u rerni ili ispržite na ulju u tiganju. Ja sam svoje skinula sa koske, skinula mu kožu, lepo usolila, pa ispržila, ali ne potpuno do kraja. Nisam imala onu rumenu koricu svuda naokolo, tek njene naznake. meso je iznutra u stvari bilo obareno, ali spolja i prženo, pa mu se malo intenzivirao ukus. Prohlađeno meso isecite na kockice, ali ne previše sitne.

Šampinjone dobro oprati, očistiti delove po potrebi, pa cele skuvati u slanoj vodi. Kada voda provri, ubaciti šampinjone, pa kuvati još 10 minuta. Po želji u vodu dodati i malo sirća, dva-tri čepa. Kuvane šampinjone vaditi rešetkastom kašikom i ostaviti da se prohlade, pa iseći na komade veličine testenine. Pre dodavanja belom mesu, malo ih stisnuti da se izbaci višak vode.

Fusilie skuvati u dobro posoljenoj vodi po uputstvu sa pakovanja. Oni se kratko kuvaju, oko 5 minuta od momenta kada ih dodate u provrelu vodu, pa voda opet provri. Testenina ne sme biti prekuvana. Kuvane isprati pod mlazom hladne vode i ostaviti da se malo prosuše na vazduhu, najbolje u nekom većem tanjiru poređane u što tanjem sloju.

Testeninu i susam izmešati sa piletinom, pa umešati pavlaku i majonez. Salatu dobro i malo duže mešati, pa ostaviti desetak sati u frižideru, najbolje 1 dan. Za to vreme, susam i testenina će upiti višak tečnosti ako je ima.

U džaku brašna by Tanja Radosavljević

Galerija

13912700993824_ps2.jpg
13912701131687_ps4.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar