Lepota & Zdravlje

 • 05.03.2013

  Collistar Eye Contour tretman

  U zadnje vrijeme sve mi se više čini da dobijem sitne borice oko očiju i da mi je područje oko očju dosta dehidrirano i osjetljivo... Do sada sam koristila antirid iz apoteke te gel i maske za oči. Odlučila sam se da probam neku okoloočnu kremu koja podržava sve tri problema s kojima se susreće to osjetljivo područje: bore, kesice i tamni krugovi.

 • 09.02.2013

  Šta je bulimija

  Bulimiju definisemo kao episode prekomernog jela nakon čega slede različiti načini da se izbegne gojenje.

 • 22.01.2013

  Garnier Pure active ExfoBrusher gel za umivanje

  Garnier Pure active ExfoBrusher gela za umivanje se pokazao kao jako dobar proizvod u borbi protiv masne kože. Sasvim slučajno sam otkrila da pomaže i pri izbjeljivanju crvenih flekica (jer sam baš tada odradila "operaciju" na ničim izazvanu bubuljicu). Kada sam ga počela koristiti primijetila sam da flekica brzo nestaje. Ništa drugo nisam koristila pa je moj zaključak bio da je ovaj gel pomogao.

 • 19.01.2013

  Anoreksija

  Ljudi sa anoreksijom imaju pogrešno viđenje svog tela te i ako su jako mršavi misle da su gojazni što dovodi do poremećaja u ishrani i ozbiljnog gubitka telesne težine. Često namerno povraćaju posle jela, preterano vežbaju, primenjuju opasne dijete. Obično se javlja kod devojaka adolescenata.

 • 11.01.2013

  Korisna kozmetika po povoljnim cenama

  Shenemil je domaća firma, iz Niša su, i proizvode nekoliko prirodnih, jeftinih proizvoda. Ja ih kupujem u lokalnoj radnji sa zdravom hranom, a videla sam ih na dosta mesta, nije da ih je teško pronaći. Glina gel protiv peruti  kod mene košta 320 dinara, maska od gline za lice je isto nešto oko 300, možda i malo manje, a tu je negde i cena ulja za nokte i zanoktice.

 • 05.01.2013

  Čime se sve (ne)umivamo

  Umivanje je dnevna rutina koju obavljamo ne razmišljajući mnogo o tome. Uhvatimo se svog gela, sapuna, pjene i odradimo posao. Koliko je važno umivanje pravilnim sredstima koja odgovaraju našem tipu kože mislim da smo svi svjesni. Ono što je interesantno nekada nismo ni sigurni koji tip kože imamo, a još manje šta nam odgovara za umivanje.

 • 18.12.2012

  Prirodni tonik za lice

  Tonici za lice služe da temeljno očiste kožu od nečistoća koje se skupljaju u toku dana, a i tokom noći dok spavamo. On takođe uklanja kamenac koji ostaje na koži poslije umivanja, vlaži kožu, te djeluje antibakterijski.

 • 03.12.2012

  Ulola sapun i maslac za tijelo

  Prije neka dva tjedna, možda malo više, sam u Bipi kupila Ulola sapun od kozjeg mlijeka, bademovog ulja i meda te maslac za tijelo od naranče i cimeta.

 • 01.12.2012

  Eucerin dermo purifier - moje kremice

  Nisam se mogla dugo odlučiti za dnevnu i noćnu njegu što se tiče krema. Čak u jednom periodu nisam koristila kreme, jer sam mislila da nemam potrebe za njima. Onda sam se zabrinula, čitajući o njezi kože zimi. Ipak, kreme štite kožu od negativnih spoljašnjih uticaja, a isto tako hrane i hidratiziraju. Pa eto, prihvatila sam i ja činjenicu da čak i masna koža treba hidratizaciju - o tome svi pričaju!

 • 22.11.2012

  Ricinusovo ulje za jače i ljepše nokte

  Ovo ulje se pokazalo kao efikasan preparat u poboljsanju rasta noktiju. Sa njim možete njegovati i kožicu oko noktiju. Primjena je jednostavna - masirajte nokte i područje oo noktiju uljem par minuta.

 • 19.11.2012

  Ciste na jajniku i sindrom policističnih jajnika

  Ciste na jajnicima su vrećice ispunjene tečnošću različitog sadržaja i mogu da rastu na ili u jajnicima.Mogu biti dobroćudne ali i zloćudne i dovesti i do raka jajnika. Najčešće je javljaju folikularne ciste jajnika ,ispunjene su tečnošću i mogu narasti i do 5 cm. Nešto ređe nastaju na corpus luteum-u i one su ispunjene krvlju i rastu do 3 cm.

 • 10.11.2012

  Koja hrana je dobra za kosu

  Šamponi, pakovanja, regeneratori za kosu i šta sve ne! Smatram da svi ti preparati pomažu kosi ali privremeno i dok koristite određeni proizvod. Kosu bi trebali njegovati iznutra, hraneći se zdravo. Ali koja zapravo hrana najbolje utiče na zdravlje i njegovan izgled naše kose. Bacila sam se na istraživanje o tome i ovako stvari stoje...