Prirodni tonik za lice

Tonici za lice služe da temeljno očiste kožu od nečistoća koje se skupljaju u toku dana, a i tokom noći dok spavamo. On takođe uklanja kamenac koji ostaje na koži poslije umivanja, vlaži kožu, te djeluje antibakterijski. Tonici sužavaju pore, pa su odlični za osobe sa masnom kožom lica. Postoje tonici za svaki tip kože, različitih proizvođača i sastojaka. Njihova glavna svrha je da pripreme kožu za dalju njegu, nanošenje krema i podloga. Dakle, prilično potreban proizvod za njegu kože. :-)

 Ja vam preporučujem da probate nešto prirodno. Vidjećete razliku u odnosu na tonike koje kupujete u apotekama i marketima.

Prirodni tonik koji sam i sama probala pravi se tako što trebate da skuhate jak čaj od žalfije (kadulje) i nane (mente). Omjer je dvije kašike na 2dl vode. Nakon 15 min procijedite čaj.  Kada se dobro ohladi dodajte 1 kašiku jabukovog sirćeta - pokušajte kupiti organsko jabukovo sirće. Postoje u biljnim apotekama. Ne kupujte ovo sirće u marketima jer obično nisu organskog porijekla...

Ovaj tonik možete držati u frižideru u staklenoj boci. Kada se zamuti i promijeni boju, napravite drugi.

                                                                                                 Vaša Vanja Subotić

Be Yourself by Vanja Subotić

Foto by Jovana Rakezić

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar