Korisna kozmetika po povoljnim cenama

Korisna kozmetika po povoljnim cenama

Shenemil je domaća firma, iz Niša su, i proizvode nekoliko prirodnih, jeftinih proizvoda. Ja ih kupujem u lokalnoj radnji sa zdravom hranom, a videla sam ih na dosta mesta, nije da ih je teško pronaći. Glina gel protiv peruti  kod mene košta 320 dinara, maska od gline za lice je isto nešto oko 300, možda i malo manje, a tu je negde i cena ulja za nokte i zanoktice.

Glina gel protiv peruti je najbolji proizvod protiv peruti koji sam ikada koristila. U principu nisam sklona stvaranju peruti, ali ima perioda u kojima je dobijem, posebno kad eksperimentišem sa svakojakim proizvodima za kosu. Muka je što najčešće koristim više proizvoda istovremeno pa nisam sigurna koji mi tačno izaziva perut, ali, recimo, znam da mi je u skorije vreme perut izazvao Garnierov šampon sa jajima. Nakon svega 2-3 mazanja ovom glinom količina peruti se smanji za dobrih 50% i onda postepeno sasvim nestane. Uzroci i tipovi peruti su različiti i ne mora da znači da bi i vama ova glina pomogla kao meni, ali nije skupa, prirodna je, ne može ni da škodi pa probajte ako vas muči perut. Koristim je prema uputstvu - dooobro promućkam, sipam na ruku i onda trljam, trljam, trljam teme glave. Upotrebim pritom finu količinu, a važno je trljati desetak minuta. Posle toga isperem je najnormalnije šamponom, možda jedino treba malo veća količina nego inače. Ovaj glina gel, inače, jako fino miriše.
Korisna kozmetika po povoljnim cenama
Maska za lice od gline je jedna od mojih omiljenih maski. Naziv joj je Biomaska, a pakovanje ima 85 grama. Glina je stvarno skoro pa magičan proizvod, neverovatno za koliko se stvari može koristiti i koliko pomaže u nekim situacijama. Ja znam za njena dejstva još od detinjstva pošto je majka kupila knjigu Rike Zarai Moja prirodna medicina (sigurna sam da ste je bar nekad videli :)). Glina pročišćava, a konkretno na licu deluje protiv mitesera, bubuljica i ostalih nečistoća na koži. U principu se ne mora koristiti konkretno ova maska od gline, može se kupiti i u apoteci glina u prahu i razmutiti sa malo vode, ali meni je ok ova maska baš zato što je gotov proizvod i može se direktno mazati. Dakle, u fazama kada sam vredna i fina, mažem ovu masku na lice dva puta nedeljno. Jako je važno namazati debeo sloj. Prvih par puta nisam znala koliko je to važno, a onda sam jednom slučajno namazala deblji sloj i glina je nakon nekoliko minuta počela da otpušta toplotu. Dakle, morate imati osećaj topline na licu nakon nekoliko minuta (kad glina krene da se suši), ako nema topline znači da nema ni dovoljnog efekta. Ja je ostavim dobrih pola sata na licu i plašim ukućane :D Skidanje gline je malo problematično. Kada se osuši ona je skroz tvrda i ako se skida prebrzo bude pregruba za lice i može da iritira. U principu, glinu i ne bih preporučila osobama sa osetljivom kožom baš zbog tog skidanja. Moj princip je da dobro natopim lice toplom vodom i čekam da glina omekne. Nekada upotrebim i sunđerčice i onda je nakon nekoliko minuta lako isperem sa lica. Što se tiče efekta, koristim je najviše u periodima kada mi je lice masnije nego inače jer nakon 3-4 upotrebe količina masnoće postane manja. Takođe mi pomaže kod mitesera. Nije da ukloni ove koje imam, ali mi se novi ne stvaraju takvom brzinom. Odlična je za održavanje kože nakon odlaska kod kozmetičara na tretman.

Ulje za nokte i zanoktice stvarno ima impresivno dobar sastav, prosto mi dođe i malo neverovatno. Koristi se tako što se utrljava u nokte i zanoktice svako veče. Meni je malo nezgodno utrljavanje u nokte pošto skoro uvek imam namazan neki lak, ali dobro, makar namažem zanoktice. Što se tiče efekta, zaista čini da se zanoktice manje stvaraju i hrani kožicu oko nokta, samo treba biti uporan i mazati redovno. Kako sam nedavno probala Lush-ov Lemony Flutter moram priznati da on ipak brže deluje od ovog ulja, ali nije ni ono loša jeftinija alternativa, samo nema baš instant efekat, treba mazati nekoliko dana uzastopno.

Šminka je ljubav by Coxy

Galerija

13579357291933_2.jpg
13579357444825_5.jpg
13579357710363_6.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar