Broj članaka u arhivi za April 2012: 9

Soundbox

 • 29.04.2012

  Marčelo: srpski rep muzičar, pisac i kolumnista

  Najviše prašine podiglo se oko noseće numere sa albuma - "Kuća na promaji", koja ukratko i definiše Marčelov stil: veoma lična obojenost kritike političke situacije u zemlji. U njoj priča o atentatu na bivšeg premijera, Zorana Đinđića, brutalnosti policije kao i o otuđenju među mladim ljudima u Srbiji.

 • 29.04.2012

  Viva Vox: Hor koji čini čuda glasovima

  Znamo ih sa nedavnog zatvaranja Evropskog prvenstva u rukometu, koje je održano u Beogradu. Malo je reći da su oduševili sve prisutne u Areni, kada su nastupili sa pesmom "Ameno". Sada ćemo malo bolje upoznati tu neverovatnu i sjajnu ekipu, kako je počela sa svojim radom.   

 • 24.04.2012

  Dubioza kolektiv: Energične žive svirke

  Zvuk benda kombinacija je tradicionalnih muzičkih formi sa elementima hip-hop-a, reagge-a, dub-a i rock’n’roll-a, obojena jedinstvenim iskustvom koje je njihove živote promenilo zauvek. Njihove energične žive svirke prepoznate su kao pravo osvježenje na balkanskoj muzičkoj sceni.

 • 22.04.2012

  Stereo MC’s: Kao da više ne lutamo po mraku

  Za mnoge ljubitelje pop muzike Stereo MC’s su sastav koji je bljesnuo početkom devedesetih trećim albumom "Connected", osvojivši s njim dve "Brit Awards" uz prodate milione primeraka, da bi zatim nestali tokom ostatka te decenije. Ali kao što njihov novi album "The Emperor’s Nightingale" ukazuje, priča o Stereo MC’s je mnogo složenija i fascinatnija od toga.

 • 19.04.2012

  Dubioza, Marčelo, Eyesburn na Arsenal festu

  Dubioza kolektiv, Eyesburn, Marčelo i Filteri, uz ranije najavljene Stereo MC’s i Rundek Cargo trio, nastupiće na drugom "Arsenal festu", koji će biti održan 14, 15. i 16. juna u Kragujevcu, u jedinstvenom prostoru na otvorenom "Kneževom arsenalu".

 • 18.04.2012

  Aca Celtic: Stariji smo mi od Balkana

  Ortodox Celts je bend koji izvodi tradicionalnu irsku muziku kombinovanu sa rok elementima. Postoje već dve decenije i predstavljaju jedan od najpoznatijih bendova na teritoriji Srbije. Publika sa njihovih koncerata uvek izlazi zadovoljna, pošto nikada ne štede energiju i uvek daju sve od sebe. Frontmen grupe, Aca Celtic, samo za Modni Vrisak govori o nedavno održanim nastupima i budućim planovima!

 • 09.04.2012

  Darko Rundek na Arsenal festu

  „Rundek Cargo trio“ nastupiće kao jedan od nosilaca programa "Arsenal festa", kog 14, 15. i 16. juna u Kragujevcu, organizuju Dom omladine Kragujevac i koncertna agencija „Long Play“ iz Beograda.

 • 05.04.2012

  Night Shift: Ne postoji "mali" koncert u našem rečniku

  Jedan od najkvalitetnijih rock bendova na teritoriji Srbije, koji postoji već dve decenije, govori o svojim albumima, nastupima i planovima...

 • 02.04.2012

  Hladno Pivo: Remek - dela nastaju posle ponoći

  Legendarna hrvatska rok (nekadašnja punk) grupa Hladno Pivo iz Zagreba, nastala je 1987. godine. Sviraju pod uticajem Ramonsa, Seks Pistolsa, AC/DC, Metalike, Zabranjenog pušenja, Azre, Električnog orgazma. Do sada su objavili osam albuma i postali sinonim za najpopularniju grupu tog žanra, kako u Hrvatskoj, tako i na prostoru bivše Jugoslavije. Za njihove kocerte se uvek traži karta više, a specijalno za Modni Vrisak, pevač Mile Kekin otkriva detalje vezane za bend, publiku i još po nešto.