Lepota & Zdravlje

 • 20.08.2014

  Kako da se rešim celulita?

  Kao prvo, realno je da ozbiljne borbe protiv celulita nema bez sledeće dve stvari - redovnog vežbanja i pravilne ishrane. Nisam primer ni za jedno ni za drugo. Sada sam u fazi kada ne mogu da se nateram da redovno vežbam, ne ponosim se time, ali nema smisla ni da ne napišem iskreno kakva je situacija. Što se tiče ishrane, u principu jedem sve šta je preporučljivo i pijem litar i po do dva litra vode dnevno, ali problem je što jedem i ono šta ne treba, prvenstveno slatkiše koji su moj porok broj jedan. Sve u svemu, uz ovakvo ponašanje bilo bi nerealno da očekujem da se celulita u potpunosti rešim samo uz pomoć kozmetike tako da se nadam jedino njegovoj manjoj upadljivosti.

 • 18.08.2014

  Vežbe za letnji period - IV dan

  Četvrti dan uvodimo vežbe za ruke. Vežba je vrlo jednostavna i lako primenljiva u kućnim uslovima, a takođe i vrlo delotvorna.

 • 15.08.2014

  Napravite sami kozmetičke proizvode

  Usled velike globalne ponude raznoraznih kremica, maski, pilinga, pasti i ostalih preparata koji su u ponudi, ipak se na kraju okrećemo prirodnim receptima. Zašto je to tako pitala sam se? Mislim da smo se prezasitili orginalnih pakovanja ali ne tako kvalitetnih proizvoda. Marketing je na vrhuncu, ali da li je i kvalitet? Ponekad me, priznajem, nervira što su nas kozmetičke kuće podcenile. Znamo mi devojke, da čitamo, da se raspitamo, izguglamo i vidimo - šta su to aditivi i parabeni, pa s toga znamo i šta nije pametno stavljati na kožu. Kao pravi mali eksperimentator  u laboratoriji zvanoj kupatilo,  probala sam da napravim neke jednostavne, a delotvorne recepte za negu kože od namirnica koje svi imamo u kući a to su: Želatin, Soda Bikarbona, Esencijalna ulja, Med, Kajmak i Glicerin. Isprobani su i deluju.  Krajnji rezultat : Koža meka i baršunasta, a lepota zagarantovana.

 • 15.08.2014

  Vežbe za letnji period - III dan

  Natavljamo sa vežbama i treći dan. Uvodimo vežbu za zatezanje i podizanje gluteusa.

 • 13.08.2014

  Vežbe za letnji period - II dan

  Za drugi dan sam izabrala stare dobre čučnjeve! To je vežbica koju skoro svaka žena zna, ali ćemo je i ovom prilikom ponoviti jer je vrlo delotvorna.

 • 12.08.2014

  Vežbe za letnji period - I dan

  Krećemo sa laganim programom vežbi za ove vruće dane. Vežbe možete raditi kući ili u prirodi, na steperu ili bilo kom improvizovanom uzišenju, na primer, na stepenicama u kući. Danas vam predstavljam prvu vežbu.

 • 04.08.2014

  Radiotalasni lifting lica i tela

  Odložiti efekte starenja, odnosno osvežiti kožu i ukloniti bore danas je postao gotovo standard kada je u pitanju negovan izgled u određenim godinama.

 • 23.07.2014

  5 saveta kako da lakše zaspite

  Evo 5 saveta kako da lakše zaspite ako imate problema sa nesanicom.

 • 13.07.2014

  Da li čuvate svoje zdravlje?

  Na žalost uvek se setimo zdravlja tek onda kada se razbolimo, a obično tada bude prekasno! Hajde da krenemo da čuvamo svoje zdravlje što ranije, još dok ne osetimo ni jedan jedini simptom neke bolesti, baš onda kada se najbolje osećamo!

 • 08.07.2014

  Nega trepavica

  Kako se trepavice od maskare vremenom oštećuju i proređuju, treba im posvetiti malo pažnje i posebne nege da bi zadržale gustinu.

 • 07.07.2014

  Plesom do zdravlja i dobrog izgleda!

  Bavljenje fizičkom aktivnošću nije najbitnije samo zbog fizičkog izgleda već i zbog zdravlja. Mnogi se u odabiru fizičke aktivnosti opredeljuju za onu koja im pruža osećaj relaksiranja. Zato nije ni čudno što se mnoge devojke opredeljuju za neku vrstu plesa. Idealan sport je jer spaja uživanje u bavljenju fizičkom aktivnosću sa muzikom i razdraganim plesnim koracima. Mi Vam danas predstavljamo plesni klub „Dynamic“ iz Kragujevca.

 • 26.06.2014

  Opadanje kose posle porođaja

  Nakon porođaja, a naročito tokom dojenja, kosa počinje da opada primetno, čak pomalo zastrašujuće, u pramenovima. Ako ste prošli kroz ovo, tačno znate kako to izgleda.