10 saveta za lepotu koje ignorišem!

10 saveta za lepotu koje ignorišem!

Deset saveta vezanih za lepotu i negu koji su svima poznati i koji se smatraju standardnom, a koje, svesno ili nesvesno, biramo da ignorišemo iz ovog ili onog razloga.

1. NE TUŠIRAJ SE VRUĆOM VODOM
Da, znam, vruća voda nije dobra za kožu, cirkulaciju ni krvne sudove uopšte, ali taaaako je volim. Zimogrožljiva sam, uživam u toploti i ništa lepše nego kad mlaz vruće vode ide na mene...mmmmm.

2. NAMAŽI TELO NAKON SVAKOG TUŠIRANJA
A-a...jok...neću. Ne uživam u mazanju tela mlekom, losionom, puterom ili uljem ma koliko divno mirisali ili/i svetlucali (a svraka sam i volEm svetlucanje inače). Verovatno ima veze sa tim što beskrajno mrzim da mi je hladno, a nakon tuširanja je neizostavno pomalo hladnjikavo pa radije otrčim pod pokrivače. Iz istog razloga se kupam uveče, a ne ujutro, osim po velikim vrućinama. Mazanje je nešto šta odradim kad primetim da mi je koža suva ili kad nabavim novu mazalicu primamljivog mirisa. Istina je da se ne namažem češće od jednom nedeljno.

3. NE ČEŠLJAJ MOKRU KOSU
Teško je naći članak sa savetima za negu kose, a da se ne naleti na ovu rečenicu. Mokra kosa je podložnija pucanju i krzanju, bla-bla, sve ja to znam, ali da li ljudima koji pišu ovakve savete padne na pamet koliko je veliki procenat žena koje imaju kovrdžavu ili talasastu kosu. Kada je ne bih očešljala dok je mokra ne bih ne nikada uspela očešljati, a da ne govorimo da bih izgledala ovako nekako:
kosa
4. NE ISTISKUJ BUBULJICE
Da li stvarno postoji žena koja kad vidi groznu bubuljicu sa pobelelim vrhom uspe da odoli istiskivanju? Ako postoji nadam se da je svesna svoje posebnosti i izvanredne moći samokontrole. Uz malo treninga verovatno bi mogla i da pomera stvari snagom uma :D

5. BACI PROIZVODE NAKON ISTEKA ROKA TRAJANJA
Nisam dobra, baš nisam. Rokovi trajanja proizvoda tu su sa razlogom i, iako su najčešće dobri još neko vreme nakon isteka roka, ne bi trebalo preterivati sa odugovlačenjem bacanja u kantu. Teoretski. U praksi mi je beskrajno žao da bacim, recimo, i dalje savršeno mirišljav ruž koji nije promenio teksturu, konzistenciju ili boju. Biram da ignorišem ovo pravilo i ne bacam šminku kojoj je prošao rok ukoliko i dalje izgleda u redu. Sa preparativom sam lakše ruke za bacanje mada je istina i da mi jako retko istekne rok nekoj kremi ili čistaču, pazim da nemam previše njih otvorenih u isto vreme i poklanjam kad primetim da sam krenula da nagomilavam.

6. NE GRIZI USNE
Gric....ceeeep....stisk...čup. Da, ja grizem usne. Ne, nije pametno, nije lepo, čak ni ne uživam u tome i volela bih da uspem da se rešim ove navike, ali ne ide mi, uhvatim sebe kako i nesvesno grickam višak kožice koji hoće da se skupi na usnama. Ako imate neki savet kako da da prestanem dajte :)
usne
7. UVEK IMAJ NALAKIRANE NOKTE
Koliko ja znam, uvek je bilo dovoljno imati čiste, oblikovane nokte bez (previše) zanoktica da bi se smatrali urednim. Međutim, sve češće čitam kako se nenalakirani nokti povezuju sa neurednošću i zapuštenošću i svaki put zinem. O, živote, koje sve obaveze žene neće natovariti sebi na vrat i postaviti za standard...Volim da imam neki lep lak na noktima, ali generalno mi nega i lakiranje noktiju nisu zanimljivi, to je jednostavno proces koji se mora odraditi da bi se dobili lepo nalakirani nokti. Ogromna većina lakova je takva da i uz najbolje bazne lakove i nadlakove ne uspeju da izdrže na mojim noktima više od dva, maksimalno tri dana bez krzanja kada ih obavezno skidam. Svakodnevno obavljam kućne poslove tako da ima smisla da lakiram nokte jedino neposredno pre spavanja, a tada često imam nešto bolje za raditi. Nemam uvek lak na noktima i ne smatram da mi ruke zbog toga deluju nenegovano.

8. KORISTI DOMAĆE MASKE ZA LICE, TELO I KOSU
Ne volim domaće maske. Ni najmanje ne poričem njihovu efikasnost, vrlo je realno da nekad mogu biti znatno bolje od kupovnih, pogotovo ako imamo u vidu da se prave ciljano, baš za određenu osobu i određeni problem, ali jednostavno nemam trunke želje da eksperimentišem sa njima, navikla sam na divne mirise i teksture kupovnih proizvoda. Možda jedino ipak isprobam masku protiv mitesera na bazi medicinskog uglja, na svašta sam spremna kad su miteseri u pitanju :)

9. REDOVNO KORISTI ANTICELULIT PROIZVODE
Stvarno me mrzi. Istina je da celulit nije nikome lep, ali sa godinama sam shvatila da mi moj i ne smeta baš toliko u hladnijem periodu godine. U proleće se provrednim i posvetim borbi protiv celulita neka tri-četiri meseca i to je, po pravilu, sasvim dovoljno za mene. Daleko od toga da ga nemam, ali za njegovo rešavanje trebalo bi uložiti više truda nego što sam spremna da uložim.

10. NE IGRAJ SE SA KOSOM
Stvarno bih volela da ne diram kosu tokom dana, ali u momentima hvatam sebe kako raspićem pokoji čvor ili uvrćem pramen. Svesna sam da ovo ne valjda, trudim se da to ne radim, ali nije da mi uvek uspe.

Huh, ispade da nije lako da izvučem deset saveta koje ignorišem, zapravo sam prilično odgovorna u ovom smislu, dosta saveta koje su druge žene navodile ja stvarno primenjujem. Na primer, zaista mi se nikad ne desi da temeljno ne uklonim šminku i očistim lice pre spavanja, uvek uzorno perem četke (ok, istina je da čekam da se nagomila dvadesetak četkica, ali stoji pravilo jedna četkica - jedna upotreba), skidam lak čim se i najmanje okrzne itd.

Šminka je ljubav by Coxy

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar