Vežbe za letnji period - VI dan

Došli su na red i trbušnjaci! Ujedno ćemo obuhvatiti i gornje i donje mišiće prednjeg trbušnog zida.

Početni položaj je jako bitan. Glava i vrat su oslonjeni na ruke i nikako ne sme vrat da boli u toku ove vežbe! Laktovi su rašireni i pogled je na gore, noge su podignute i savijene pod 90 stepeni. Počinjemo sa sporim podizanjem do maximuma, tj. dok lopatice ne odignemo od podloge.  Jako je važno da nam pogled ostane na gore, jer ćemo na taj načim maximalno aktivirati gornje trbušnjake, a ne vrat...
Vežbe za letnji period - VI dan
Naravno, obavezno je disanje i to udah na nos dok se podiženo i lagani izdah na usta dok se vraćamo.

Ponovimo 20 puta vežbu na ovaj način. Zatim zadržimo telo u gornjem polozaju i radimo iste, ali kratke pokrete na gore takođe 20 puta. Nastavljamo, gornji deo tela iso radi, a onda ispružimo desnu nogu što bliže podu pa tako ponovimo 20 puta, vraćamo noge pod 90 stepeni i ponovimo 20 ponavljanja u tom polozaju a zatim ispruzimo i dr nogu i tako idemo isto 20 ponavljanja. Na kraju noge idu naizmenicno na dole leva pa desna kao da vozimo biciklu i tako ponovimo 20 puta.

Celu vežbu ponovimo u 5 serija sa pauzom od 5 min između. Na kraju naravno obavezno istezanje celog prednjeg trbušnog zida.

PRVA VEŽBA
DRUGA VEŽBA
TREĆA VEŽBA
ČETVTRA VEŽBA
PETA VEŽBA

Tagovi:

Komentara (1)

  • 30.08.2014

    Ispravka : Disanje je pogresno napisano ,moja je greska ! Izdah je kada idemo na gore tj kada kontrahujemo misic a udah kada idemo na dole !

Dodaj komentar