Uređenje doma

 • 01.02.2014

  Da li su montažne kuće najpovoljnije rešenje?

  Ako govorimo o uštedama u svakodnevnom životu, nametnuće nam se ideja o izgradnji upravo montažne kuće kao najpraktičnijeg rešenja. Današnje vreme čini nam dostupnim različite inovativne materijale koji u građevinarskom smislu donose nove modele izgradnje. Takvi načini sa sobom nose čitav niz prednosti. Kao prvo, pričaćemo o termoizolaciji montažne kuće.

 • 24.12.2013

  Dekoracija za Novu godinu

  Da bi i Vaš stan izgledao predivno tokom predstojećih praznika, savetujemo da sami napravite predmete koji će dočarati kući prazničnu atmosferu. Pre svega, uz malo truda i još manje para moći ćete da pretvorite svoj dom u raj za Deda Mraza.

 • 08.12.2013

  Feng shui pravila za uređenje kuhinje

  Tradicija feng šuija je vrlo duga. Na Istoku se primenjuje već četiri hiljade godina. Reč je o drevnoj kineskoj veštini kojom se vrši praćenje i usklađivanje toka energije u prostoru. Skoro svi aspekti života su obuhvaćeni u feng šuiju Ako feng shui principe primenite na sopstvenu životnu situaciju, mnogo lakše ćete rešiti probleme koji se ispreče ispred Vas.

 • 09.11.2013

  AndrejArt: Od starog do potpuno novog nameštaja

  Da li ste razmišljali da komad starog nameštaja pretvorite u nov, ili da nekom komadu nameštaja promenite funkciju određenim prepravkama. Često za to i ne treba puno novca, ali je potrebna ideja, mašta i spretnost. Naišli smo na AndrejArt atelje gde baš takav nameštaj nastaje.

 • 13.08.2013

  Točak kao ram za slike

  Evo kako možete iskoristiti stari točak bicikle kao dekoraciju. Uz par koraka može se naći na vašem zidu kao ram na koji možete kačiti slike, razglednice, poruke.

 • 10.08.2013

  Prepustite svoj stan profesionalcima - Unit design

  Projektovanje i dizajn enterijera glavna su delatnost “Unit design-a”. Diplomirani inženjeri arhitekture, Nataša Burgić Ristić i Svetlana Miljković Blagojević osnovale su studio 2011. god. sa sedištem i Showroom-om u Nišu.

 • 28.07.2013

  Pločice - sam svoj majstor

  Ako ste odlučili da budete sami svoj majstor pri lepljenju pločica, evo saveta kako da to najbolje uradite!

 • 20.07.2013

  Stari nameštaj sa kojim ne znate šta bi

  Evo kako od starog komada nameštaja možete doći do potpuno novog. Malo boje čini značajnu razliku!

 • 20.07.2013

  Kako do savršene kuhinje

  Ukupna slika unutrašnjeg prostora i dizajn postaje sve veći trend, za sve one koji žele prijatan boravak u domu, a da pritom prostor bude funkcionalan. Danas uz pomoć 3D programa, možete napraviti nacrt prostorije koju želite da opremate i da već unapred vidite kako će ona izgledati, birajući stil po vašem izboru.

 • 05.07.2013

  Karakteristike sobnih vrata

  Sobna vrata sadrže vratno krilo, štok, šarke, bravu i kvaku. Njihova osnovna funkcija je razdvajanje prostorija, ali i sprečavanje prolaska zvuka i različitih mirisa. Mogu se izrađivati po meri. Pre kupovine izmerite visinu i širinu otvora, kao i debljinu zidova na sve četiri strane otvora.

 • 02.07.2013

  Napravite posude za čuvanje čajeva

  Do sada sam čajeve uglavnom kupovala, pa se moja kolekcija od ove zime fino popunila svakojakim varijacijama biljnih i voćnih mješavina. Iako relativno brojna, kolekcija se uspila smistit na jednu policu u kuhinji. Ali stigla je nova tura i to domaćih čajeva! Ruža, kopriva, drača, cvjetovi kadulje (pravo otkriće!), kamilica, metvica, popunac (majčina dušica), gospina trava i stolisnik.

 • 23.05.2013

  Ideje sa starim nameštajem

  U samom centru Zagreba, u dvorštu Tesline 9, sakrila se jedna jako slatka galerija-bar. Svoja je vrata posjetiteljima otvorila prije nekoliko mjeseci, tako da u mirnom okruženju možete popiti kavu, popiti eko sok ili pojesti komad finoga kolača. Ono što se meni posebno svidjelo jest to da interijer odiše filozofijom "recycle and reuse".