Više godina nego kvadrata

Svaki prostor (stan ili kuća) u koji uđemo je prazan list koji tek treba da ispišemo svojim idejama. Kada sam i sama ulazila u novu kuću, svoj novi home sweet home, konsultovala sam drugarice dizajnerke, jednog amatera arhitektu i knjige o feng šuiju prostora. Ponekad sam i guglala sajtove o uređenju prostora, no, konačna odluka i ideje su ipak bile moje.
mali stan
Uz svetle zidove želela sam da uklopim beo nameštaj, što je prilično osvetlilo prostor. Uklapala sam nameštaj, boje i materijale. Mali prostori su velike inspiracije. Lako je salonac srediti, ali 27 kvadrata, e to je umetnost. Zato sam miksovala Ikeu, Jisk, Forma ideale, Vitorog, ali i Kineske radnje kao i one za 160dinara, gde svašta nešto može da se pronađe:stikeri za zid, 3d nalepnice, vazne, sveće,...
enterijer
Police i slike sam birala u jarkim tonovima kao kontrast belom nameštaju. Frižider je posebna priča, oblepila sam ga, tj. presvukla listovima časopisa Sensa, da mi budu inspiracija svaki put kada ga otvorim. Pano od plute je korisna dekoracija u kuhinji, a u predsoblju drvena ručno rađena kućica je omaž uspomenama, mali spomenar pun detalja sa putovanja. Nadam se da ćete u mojim fotografijama pronaći inspiraciju za uređenje sopstvenog toplog doma.
detalji u stanu
Odvažite se i probajte da miksujete stilove, spajajte nespojivo i ono što se Vama dopada. Moji saveti su: unesite svetle tonove i biljke (drvo života kao simbol početka), stikere za zid koji su jeftina, a efektna dekoracija i zavese u jarkim bojama. Kolorit je ionako u modi ove zime.

Mojih top 5: Pano od plute, police u boji (moje su u bordo tonovima), kućica od drveta (skrojena za uspomene sa putovanja), stikeri za zid (ja imam Pariz, leptirove i cveće) kao i mirišljave sveće.

Ana Čolić
Ana Čolić
Dnevnik jedne Ane

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar