Plakari po meri – idealno rešenje za Vaš dom

Plakari po meri – idealno rešenje za Vaš dom

Uređenje stambenih objekata zahteva prvenstveno dobru organizaciju. Među najsavršenijim, najpraktičnijim i trajnim načinom da uštedite prostor a pri tom dobijete dovoljno mesta za odlaganje kompletne garderobe i drugih stvari smatra se ugradnja plakara po meri. Ukoliko svemu tome dodamo i najrazličitije dimenzije, dezene i boje plakara, ovo slobodno možemo smatrati veoma isplativom investicijom o kojoj i te kako treba razmišljati naročito ukoliko ste se tek uselili u novu kuću ili stan. Svaka Vaša želja i potrebe prostora biće ispunjeni naročito ako svemu tome dodamo i stručnu pomoć vrhunskih stolara.

Korisni predlozi dizajnera, vešta ruka majstora i poneka Vaša sugestija i predlog zasigurno će dati veoma dobre i pozitivne rezultate. Jednostavnim postupkom ugradnje plakara  u bilo kom obliku i boji Vaš prostor biće upotpunjen i pružićete mu apsolutno novi izgled. Dodatna ušteda u prostoru postiže se postavljanjem kliznih vrata koja su veoma efikasna i dugotrajna.

Garderober je moguće urediti na bezbroj načina što uključuje i mnoge Vaše želje i predloge. U njemu se mogu naći i aluminijumski, stakleni i drveni elementi a svaku fioku, policu ili cipelarnik u sklopu garderobera možete prilagoditi sopstvenim potrebama. Postavljanjem ogledala i halogene rasvete pruža se estetski ugođaj što je samo još jedna u nizu prednosti izrade plakara na ovaj način.
FULLSIZE_fc9b51b4aad8d474d4951cc4ad302104.jpg
Odabir odgovarajućeg materijala:
Visokokvalitetni materijali pružaju pravo rešenje pri izradi komadnog nameštaja. U širokoj paleti u kojoj se materijali mogu pronaći na našem tržištu, upravo od kvaliteta i dugotrajnosti zavisi i kvalitet samog nameštaja i njihova funkcionalnost. Za izradu klasičnih plakara uglavnom se koristi oplemenjena iverica, furnirani medijapan ili medijapan farban poliuretanom sa raznim bojama i određenim sjajem. Pored ovih veoma čestu primenu su pronašli i medijapan folije, farbano staklo, stakla sa folijama i dr. U izradi klasičnih - rustičnih kuhinja vrlo često se koristi puno drvo za koje je u završnoj fazi potrebno izvršiti bajcovanje. Na ovaj način dolazi do željene boje kuhinje.
FULLSIZE_18a31fbd05e795058923518df98e22aa.jpg
Detalji važni pri izradi:
U veoma važne elemente u izradi nameštaja spada i postavljanje okova. U najsavremenijoj tehnologiji izrade komadnog nameštaja kvalitet okova smatra se novom dimenzijom kada je reč o pouzdanom i dugotrajnom svojstvu svakog elementa. Visokokvalitetne šarke, usporivači na fiokama i vratima, podizni mehanizmi kod frontova, žičani elementi kao i praktična rešenja kod uglova samo su neki od bitnih momenata  na koje se obraća dosta pažnje u poslednje vreme. Kod kvalitetno ugrađenih plakara neizostavni su odgovarajući okovi koji će klizna vrata učiniti nečujnim a pored toga njihova izdržljivost i pouzdanost omogućuju uspešno korišćenje dugi niz godina. Sa aluminijumskom ukopavajućom šinom i metalnim točkićima na plakaru ne možete pogrešiti.
FULLSIZE_f8361f6b79ad7cd62923e8c186208f61.jpg
Postupak izrade nameštaja po meri:
Bilo da je reč o kuhinji, plakaru ili nekoj drugoj vrsti nameštaja prva faza obuhvata precizno merenje prostora koji ste mu namenili. Pre toga svakako treba pomenuti da morate pronaći što iskusnijeg i boljeg majstora kako bi kompletan rad i ulaganje novca bilo ispravno i isplativo. Rok završetka radova je takođe veoma bitan o čemu unapred treba da se dogovorite sa majstorima. Nakon detaljnog plana i izrade skice Vašeg plakara i kuhinje morate odabrati materijal za izradu kao i sve propratne elemente i detalje. Potrebno je voditi se činjenicom da se ovakvi radovi ne izvode često zbog čega se kvalitet materijala mora staviti kao prioritet kako bi njegova funkcija bila dugotrajna i zadovoljavajuća čak i nakon dosta godina korišćenja.

U sledećoj fazi sve je u rukama majstora koji će izraditi svaki neophodan element. Nakon toga sledi montaža. Kod plakara je od presudnog značaja kad je reč o funkcionalnosti njegova unutrašnjost. Posebnu pažnju posvetite rasporedu i količini svih polica, fioka i dela za kačenje garderobe kako bi kasnije mogli sve uredno da spakujete u njega i složite.

Izvor: www.majstorbeograd.com

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar