Broj članaka u arhivi za Novembar 2012: 4

Lepota & Zdravlje

 • 22.11.2012

  Ricinusovo ulje za jače i ljepše nokte

  Ovo ulje se pokazalo kao efikasan preparat u poboljsanju rasta noktiju. Sa njim možete njegovati i kožicu oko noktiju. Primjena je jednostavna - masirajte nokte i područje oo noktiju uljem par minuta.

 • 19.11.2012

  Ciste na jajniku i sindrom policističnih jajnika

  Ciste na jajnicima su vrećice ispunjene tečnošću različitog sadržaja i mogu da rastu na ili u jajnicima.Mogu biti dobroćudne ali i zloćudne i dovesti i do raka jajnika. Najčešće je javljaju folikularne ciste jajnika ,ispunjene su tečnošću i mogu narasti i do 5 cm. Nešto ređe nastaju na corpus luteum-u i one su ispunjene krvlju i rastu do 3 cm.

 • 10.11.2012

  Koja hrana je dobra za kosu

  Šamponi, pakovanja, regeneratori za kosu i šta sve ne! Smatram da svi ti preparati pomažu kosi ali privremeno i dok koristite određeni proizvod. Kosu bi trebali njegovati iznutra, hraneći se zdravo. Ali koja zapravo hrana najbolje utiče na zdravlje i njegovan izgled naše kose. Bacila sam se na istraživanje o tome i ovako stvari stoje...

 • 04.11.2012

  Kamilica za njegu kože

  Suštinsko svojstvo kamilice je umirenje i njega. Umiruje upalne procese, omekšava i njeguje tkiva. Njeno svojstvo posebno dolazi do izražaja u kozmetici jer je kamilica jedna od najboljih lekovitih biljaka za njegu kože i kose. Svako ko par puta dnevno ispira lice ili tijelo čajem od kamilice, već drugog dana će primijetiti koliko kamilica blagotvorno djeluje na kožu, kako je koža svjetlija, mekša, nježnija. Ispiranje kose kamilicom dovodi do toga da ona postane meka i svjetlucava, a uz to dolazi i do posvjetljivanja kose kod osoba koje imaju smedju kosu.