Putovanja

 • 19.11.2013

  Nezaboravna četiri dana u Amsterdamu

  Kada jednom prošetate ulicama Amsterdama uvek ćete poželeti da se vraćate u ovaj grad. Takav je bar moj utisak posle četvorodnevnog odmora u Holandiji. Kuće od crvene cigle slepljene jedna uz drugu, kružne ulice u kojima se lako zaluta i izgubi, kanali kojima možete videti grad iz druge perspektive, muzeji sa različitim sadržajima, vafle, pivo,...

 • 21.09.2013

  U šetnji sa Van Gogom

  Svuda oko Pariza ima bajkovitih sela. Širom je poznato da Francuzi radije žive u njima nego u centru poznatog grada. Posle 37 godina življenja u Holandiji, Belgiji, Engleskoj i Francuskoj i poznati slikar Van Gog se preselio u jedno ovakvo mesto. Selo se nalazi na 30 km severno od Pariza.

 • 23.08.2013

  Gastro vodič kroz Leptokariju, Grčka

  U samom podnožju planine Olimp, na svega 30-ak km južno od Paralije, nalazi se Leptokarija, mesto koje je među našim turistima sve popularnije. Ako letujete ovde evo saveta vezanih za cene hrane i kvalitet!

 • 03.05.2013

  Kopenhagen: Grad sretnih ljudi

  Produženi sam vikend s mužem i prijateljima provela u impresivnoj prijestolnici Danske, Kopenhagenu. Usprkos nevjerojatnoj hladnoći, zaista smo uživali u gradu bogate kulture, povijesti i - sretnih ljudi!

 • 30.03.2013

  Sarajevo grad s dušom i srcem

  Prije nekoliko dana posjetila sam divno Sarajevo... Iako nas vrijeme nije poslužilo (kiša, oblaci, izmaglica), bilo je naravno, kao i uvijek, prekrasno, opušteno, zanimljivo, toplo i drugačije.

 • 16.02.2013

  Kratak vodič kroz Dubai

  Za one koji nameravaju da idu u Dubai evo kratkog vodiča za mesta koje morate posetiti i par saveta koji vam mogu pomoći u snalaženju.

 • 24.01.2013

  Defile oldtajmera kroz Pariz

  Pariz donosi iznenađenja na svakom koraku. Mirna nedjeljna vožnja preko Concorda u jednom trenu se pretvorila u razgledavanje ogromne izložbe oldtajmera.

 • 21.01.2013

  Biljana Tipsarević vas slikom vodi u džamiju Šeik Zajed

  Džamija Šeik Zajed je zdanje od koga zastaje dah. Nalazi se u Abu Dabiu, a naziv je dobila po ujedinitelju Arapskih Emirata, koji je bio i inicijator gradnje. Ovo je i najveća džamija u Emiratima, a 8. po veličini u svetu.

 • 13.01.2013

  Mali vodič kroz Budimpeštu

  Počeću od nečega što je postalo simbol Budimpešte - trg Heroja. To je ujedno i najveći trg u gradu pored kog retko koji turista prođe a da ne izvadi fotoparat. U centru trga je spomenik Milenijum - Arhangel Gabrijel sa krunom i krstom, a tu je i Grob neznanog junaka. Sa leve strane trga je Muzej lepih umetnosti, a iza trga ćete videti Gradski park koji verujem da u proleće ili leto mnogo lepše izgleda.

 • 25.12.2012

  Pariz: Gde možete jesti!

  Loši restorani, skupi restorani, ružni restorani, neuslužno osoblje, čekanje u redovima (još pogotovo kada je riječ o Parizu) mogu i više nego pokvariti naša putovanja kojima smo se tako jako veselili. Gurmanstvo je važan dio gotovo svakog putovanja. Javlja se u nama ona neizreciva želja da upoznamo svoje okusne pupoljke s novim teksturama, bojama i mirisima i da im priuštimo da putuju još dalje, da nas odvedu miljama daleko – na odredišta mnogo udaljenija i egzotičnija od onog trenutačnog. Osim toga želimo kušati i tradicionalnu kuhinju i naći se u jednom tipičnom restoranu određenog podneblja.

 • 27.11.2012

  Rim kroz objektiv Jovane Rakezić

  Jovana Rakezić vas danas vodi u "Večni grad". Pored Pariza, Rim je jedna od evropskih destinacija koja ne sme da se propusti. Pogledajte i zašto!

 • 13.11.2012

  Milano, grad mode

  Kada sam pre par godina prvi put posetila Italiju, oduševila sam se. Ali Venecija, Verona, Firenca ili pak Rimini ili Lido di Jesolo jednostavno nisu gradovi u kojima bih mogla da živim, upravo iz razloga jer ne mogu da se porede sa centrom mode, vrhunskog dizajna i stila - fantastičnim Milanom!