Kratak vodič kroz Dubai

Za one koji nameravaju da idu u Dubai evo kratkog vodiča za mesta koje morate posetiti i par saveta koji vam mogu pomoći u snalaženju.

Šoping molovi
Ovaj deo će biti posebno zanimljiv devojkama, naravno. Bitno je da nećete biti razočarane. Dubai je šoping raj! Bilo koja radnja u koju pomislite da bi ušli postoji u Dubaiu. Kompleks radnji, restorana i zabave je sjajan, ali budite svesni da ako krenete u kupovinu da će to biti težak posao :) Iz razloga što je moja lista za obilazak bila velika, nisam se usudila da u opšte i kreće u kupovinu!

Safari
Safari putovanja su veoma komercijalizovana i ni malo autentična. Ali to ih ne čini manje uzbudljivim. Plan za safari: polazak, vožnja po dinama, obilazak pustinje, boravak u kampu gde se upoznajete sa njihovim tradicionalnim običajima. Ako imate mučninu od vožnje obavezno preskočite vožnju po dinama. Svate: sakupite više ponuda za ovaj izlet i izaberite najjeftiniji. Svi nude istu ponudu. Meni je najbitnije bilo da vidim pustinju i jašem kamile.

Burj Khalifa
Obavezno kupite karte 4-5 dana unapred, online ili na šalteru u Dubai molu. Najbolje vreme za posetu je kada sunce zalazi. Ovo je najveća opservatorija na svetu, na najvećoj zgradi na svetu.

Fontane
Fontanom u Dubaiu bićete opčinjeni... pleše, peva i menja boje. Ona je nešto najspektakularnije što sam ja videla. Ovaj deo je skroz besplatan.

Burj al Arab
Znajte da u ovu zgradu ne možete tek tako ući. Moate imati rezervaciju. Najjeftinija je 50 eura po osobi za čaj, tako da sam ja ipak prekočila čaj :)

Madinat Jumeirah
Mesto podseća na minijaturan arapski grad. Odavde imate lep pogled na Burj al Arab. Možete imati sjajnu šetnju ili uživati u obroku ili piću u brojnim restoranima.

Deira
Ako želite da upoznate pravi Dubai ovo je savršeno mesto. Ovaj deo nije za bogate stanovnike i ovde ćete sresti samo siromašnu populaciju. U ovom marketu na otvorenom prodaje se zlato, parfemi, začini. Očekujte da vas vuku sa svih strana i napadno vam nude robu. Nikad ne kupujte bez spuštanja cene i do 75%!

Luka u Dubaiu
Ovo je jedna od dve zone za pešake, koja tera stanovnike Dubaia da ŠETAJU (nešto što oni ne rade tako često). Ja ih ne krivim za to. Nemojte ni sanjati o pešačenju po Dubaiu, jednostavno nije moguće. Zato iskoristite tu mogućnost u marini koja je zaista prelepa.

Plaže
Plaže u Dubaiu su sjajne. Postoje parkovi plaže za koje se plaća ulaz i gde imate ležaljke, tuševe, barove... I javne plaže gde imate samo pesak i more, ali koje su jednako dobre.

Još par stvari:
- Dubai je jako bezbedan grad sa 0% kriminala. Ne morate strahovati da će vas neko opljačkati.
- Iako je moderan grad i približen zapadu, ipak vladaju šerijatski zakoni.
- Hotel sa 5 zvezdica u Evropi je u Dubaiu sa 3. Pet zvezdica u Dubaiu znači da imate ličnog konobara, piće pored bazena ceo dan, ogromne količine hrane, sveže ruže u sobi,... Hotel Auris Plaza Hotel, u kome sam odsela, je bio sjajan i toplo ga preporučujem.
- Dubai je nabolje posetiti za vreme zimskih meseci kada je temperatura optimalna.

Milna Mandušić

Galerija

13610083578224_1.jpg
13610083846569_2.jpg
13610084074601_3.jpg
13610084332567_5.jpg
1361008472829_6.jpg
13610084961794_7.jpg
13610085648681_8.jpg
Tagovi:

Komentara (3)

 • 13.01.2014

  Kazi mi molim te kakve su cene u restoranima? posto idem sa porodicom i malom bebom pa me zanima???

 • 15.01.2014
  odgovor na komentar korisnika: stakleni (od 13.01.2014)

  Cene u restoranima mnogo variraju od restorana do restorana. U Dubaiju mozete naci nekih od najluksuznijih ugostiteljskih objekata na svetu. Takodjer postoje naravno fastfood lanci poput McDonnald's etc. sa jako pristupacnim cenama za njihov standard. Najjeftinija varijanta bi bila njihovi domaci fast food restorancici koji se nalaze izvan vecih shopping molova, npr. u nasljima kao Deira.

 • 23.09.2014

  Pozdrav. Imam jedno pitanje , zanima me ime ove plaze na vasoj slici. ? I da li je za goste odredjenog hotela.ili i je otvorena za sve naravo uz kupnju karte ? Poz

Dodaj komentar