Članci od autora: Uz kaficu

 • 31.01.2015

  Ljubavni doručak

  Potrebano:
  dve viršle
  2 jaja
  2 čačkalice
  ljubav po potrebi

 • 24.11.2014

  Maćado pizza

  Za testo je potrebna kesica suvog kvasca, pola šolje toplog mleka, pola šolje vode, brašna po potrebi. Za nadev je potrebna konzerva paradajz pelata, maslinovo ulje, čen belog luka, origano, kulen, trapist ili neki drugi tvrdi sir, masline.

 • 04.10.2014

  Picete

  Kesicu suvog kvasca istopiti u 2 dl toplog mleka. Dodati 1 dl ulja, 600 g brašna, 1 prašak za pecivo i jednu kiselu pavlaku. Zamesiti testo tako da ne bude jako tvrdo. Ostaviti u toplom da naraste, oko pola sata.

 • 13.09.2014

  Magični snovi

  Magični snovi je originalan naziv ovog deserta, a opisni naziv bi bio čokoladni kolač sa višnjama i lešnikom.

 • 08.07.2014

  Nega trepavica

  Kako se trepavice od maskare vremenom oštećuju i proređuju, treba im posvetiti malo pažnje i posebne nege da bi zadržale gustinu.

 • 26.06.2014

  Opadanje kose posle porođaja

  Nakon porođaja, a naročito tokom dojenja, kosa počinje da opada primetno, čak pomalo zastrašujuće, u pramenovima. Ako ste prošli kroz ovo, tačno znate kako to izgleda.

 • 15.05.2014

  Intervju za posao - korisni saveti!

  Sa toliko visokom stopom nezaposlenosti u našoj zemlji, i gomilom kandidata koji se priavljuju na svaki oglas za posao, srećni ste ako budete pozvani na intervju. Ako vam je to prvi intervju, normalno je da ste nervozni. (U stvari ako niste nervozni Vaš stav je sigurno pogrešan!). Ali ne dozvolite da Vas živci odvrate od glavne teme - a to je dobijanje posla. Jedini način da to uradite je da ostavite dobar utisak na osobu koja Vas intervjuiše.

 • 03.04.2014

  Ukrčkani bataci

  Jedan od mnogobrojnih vojvođanskih domaćih recepata. Savršeno rešenje za zauzete osobe koje ipak vole da uživaju u čarima kuvanja, jer je ovo jedno od jela koje se lako sprema a može i da se podgreva.

 • 25.03.2014

  Doručak u krevetu

  Prva pomisao koja većini prođe kroz glavu kada pročita ovaj naslov je sasvim sigurno romantična. Međutim, ovde se radi o posve realnijoj varijanti užitka.

 • 04.03.2014

  Maska za lice od jabuke

  Jabuka sadrži pektin, voćni šećer, mineralne soli, malo količinu etarskih ulja, a bogata je vitaminima A, B i C,  koji se nalaze isključivo u kori jabuke. Navedeni sastojci poboljšavaju cirkulaciju, pa je to razlog zbog koga su maske za lice od jabuke dobre za negu lica. Postoji nekoliko varijanti pripremanja maske za lice od jabuke, od svežeg, kuvanog ili pečenog ploda. Za početak, isprobajte najjednostavniju - od rendane sveže jabuke.