Doručak u krevetu

Prva pomisao koja većini prođe kroz glavu kada pročita ovaj naslov je sasvim sigurno romantična. Međutim, ovde se radi o posve realnijoj varijanti užitka.

Pre par godina sam pročitala divnu novogodišnju čestitku jednog genijalnog lika sa ovih prostora. Između ostalog, sadržala je i savet za zdraviji i srećniji život, a tiče se ranijeg ustajanja. Ako se ujutro budimo barem sat vremena pre odlaska na posao, imaćemo vremena da se posvetimo sebi i polako uđemo u dan. Tekst još kaže i da na ovaj način čuvamo srce, a i dušu.

Ideja me oduševila i primetila sam da kad je god primenim dan mi bude kvalitetniji, a ja zadovoljnija.  Tu ponekad treba dodati i trunčicu hedonizma. Doručak u krevetu je jedna od lepih stvari koju možemo da uradimo za sebe. Ne treba uvek čekati na nekog drugog da nam ugodi, doručak u krevetu ili na kauču u dnevnoj sobi, u ličnoj režiji, nam isto tako može podići raspoloženje i to uz omiljeni jutarnji program na radiju ili televiziji ili uz čitanje vesti na internetu ili u novinama. Kako god, možda i samo uz muziku, obradujte sebe ponekad ovakvim trenucima. Prijaće vam i u dan ćete zakoračiti sa osmehom.

UzKaficu

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar