Članci od autora: Rock Svirke

 • 26.05.2014

  Humanitarna turneja grupe ArHai po Srbiji

  Grupa ArHai koja neguje jedinstveni spoj elektronske muzike sa folk uticajima iz Velike Britanije, kao i balkanskog regiona danas će krenuti na humanu turneju po Srbiji na kojoj će promovisati poslednji album Eastern Roads (Balkanworlds Records, 2013). ArHai će u sklopu turneje posetiti Gračanicu, Kosovsku Mitrovicu, Kragujevac, Negotin i Beograd. U živim nastupima tehnologijom transformišu tradiocionalne intrumente Balkana, stapajući ih s višeslojnim vokalima.

 • 11.03.2014

  Goribor na turneji

  Goribor je i dalje na „A listi“ današnjih grupa u regionu. Njihova muzika je mešavina trip-hopa i iščašenog bluza, uvaljanog u hipnotizirajuće lupove, a tekstovi čiji je autor Aleksandar Stojković ST, nabijeni su snažnim emocijama i ličnim iskustvom života koji ga boli i grebe, a u kojima se mnogi mogu lako prepoznati.

 • 24.09.2013

  Baobab : Novi singl BRZA REKA

  Ariljski pop/rok bend Baobab vam predstavlja radijski singl za pesmu “Brza reka” sa albuma “Huk” koji je u pripremi.

 • 10.09.2013

  Šinobusi obeležavaju desetogodišnjicu rada

  Rođendanskim koncertom, koji će se održati u SKC Fabrika u Novom Sadu 12. Oktobra 2013. godine, Šinobusi će obeležiti desetogodišnjicu rada, a gosti će biti bendovi iz Slovenije: Mojo Hand (Ljubljana) i El Kachon (Novo Mesto).

 • 27.08.2013

  Mini turneja grupe Sebastian Doe u Srbiji

  Prva srpska turneja zagrebačkog poluakustičnog benda Sebastian Doe započinje 29.08. nastupom na festivalu Prnjavorstock IV nadomak Beograda (Prnjavor), 30.08. su u beogradskom klubu Podmornica (ulaz besplatan), dok su dan kasnije, 31.08. u novosadskom kafeu Pero (ulaz besplatan).

 • 16.05.2013

  Novi singl grupe Šinobusi

  Novosadski bluz rok bend Šinobusi je izbacio novi radijski singl "Naš dan".