Goribor na turneji

Goribor je i dalje na „A listi“ današnjih grupa u regionu. Njihova muzika je mešavina trip-hopa i iščašenog bluza, uvaljanog u hipnotizirajuće lupove, a tekstovi čiji je autor Aleksandar Stojković ST, nabijeni su snažnim emocijama i ličnim iskustvom života koji ga boli i grebe, a u kojima se mnogi mogu lako prepoznati.

Muzika Goribora je „metafizika života, stanje svijesti, uma i osjećajnosti" i „hrabro i beskompromisno ogoljivanje duše". A snimili su tek dva albuma: „Goribor“ i dvostruko izdanje „Evo je banja“ (Dancing Bear).

Bend je bio u kreativnoj koncertnoj pauzi iz koje se izrodila nova pesma. Aleksandar Stojković ST je početkom godine u studiju Kramasonik, u saradnji s braćom Sinkauz (East Rodeo…day of the year), Nedimom Čišićem (Vuneni) i Hrvojem Nikšićem na klavijaturama snimio pesmu „Jureći ljubav“.

Album „Evo je banja“ i dalje je jedno od neizostavnih muzičkih izdanja balkanske post-tranzicijske ere, ujedno i jedan od najznačajnijih albuma kad je reč o urbanoj regionalnoj sceni.

Nakon više nego uspešne prošlogodišnje promotivne turneje povodom izlaska albuma „Evo je banja“ (2012), Goribor će i 2014. godine biti koncertno aktivan. Bend u martu kreće na drugi deo velike turneje po regionu.

Turneja:
07.03. Cinemas (ex Sloga), Sarajevo
08.03. Quasimodo, Split
04.04. CK13, Novi Sad
18.04. Stall 6,  Zürich
09.05. Vračar Rocks!, Beograd
10.05. GKC, Užice
16.05. KSET, Zagreb

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar