Mini turneja grupe Sebastian Doe u Srbiji

Mini turneja grupe Sebastian Doe u Srbiji

Prva srpska turneja zagrebačkog poluakustičnog benda Sebastian Doe započinje 29.08. nastupom na festivalu Prnjavorstock IV nadomak Beograda (Prnjavor), 30.08. su u beogradskom klubu Podmornica (ulaz besplatan), dok su dan kasnije, 31.08. u novosadskom kafeu Pero (ulaz besplatan).

"Nakon natječaja za Prnjavorstock i našeg odabira od strane organizatora, odlučili smo se za mini turneju po Srbiji u cilju predstavljanja našeg rada ovdašnjoj publici. U startu smo znali da će turneja trajati tri dana, a s obzirom da prvi puta dolazimo u Srbiju jako nam je drago što smo druge dvije svirke dogovorili baš u Beogradu i Novom Sadu. Od koncerata očekujemo dobru zabavu kako za nas tako i za publiku jer s nama vam je uvijek veselo’’, prenose iz benda Sebastian Doe.

Iako bend inače broji pet članova dolaze u četvoročlanoj postavi: klarinet, gitare, bas, bubanj i vokali. Muzički pravac sebi ne određuju jer po stilovima dosta šaraju (rok, ska, etno, rege, sving, pop...).

Zanimljivo je poreklo imena benda - ako im je za verovati ime su uzeli po istomenom nepoznatom britanskom kantautoru sa kraja 60-ih godina 20. veka koji je delovao na londonskoj underground sceni. Sebastian Doe je stvarao pod velikim uticajem The Beatles-a, a ovaj zagrebački bend radi muziku pod njegovim uticajem. Iako istorija do danas još nije dokazala da li je Sebastian Doe uopšte postojao ili nije bend postoji umesto njega sve dok se to ne utvrdi.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar