Broj članaka u arhivi za Maj 2014: 7

Moj Vrisak

 • 31.05.2014

  Akcija ŽENA ŽENI se kao poplava širi regionom

  Reč poplava je nešto na šta se svako od nas ko živi u Srbiji, Bosni ili Hrvatskoj naježi ovih dana kada je čuje. Ogromna količina vode je došla iznenada i učinila da neki izgube sve što su godinama sticali, a u najgorem slučaju život ili nekog svog!

  Ono što je svetla tačka u svom tom ludilu je humanost koja se javila među ljudima. Pre poplava je delovalo da smo zaboravili šta ta reč uopšte i znači.

  Jedna od akcija koja je započeta u Bosni, a koja se kao i sama poplava munjevito proširila u celom regionu je akcija Žena ženi! Žene su osetile potrebu da pomognu jedna drugoj praveći paketiće u koje smeštaju ono što je jednoj ženi najviše potrebno, bez čega u normalnim uslovima ne bi mogla da zamisli dan. Uz to pakuju i poruke ohrabrenja, da nisu same, da neko misli na njih.

 • 27.05.2014

  Prijateljstvo - nesebično davanje ili odmeravanje

  Nekim ljudima greškom u ličnoj karti piše ime i prezime, umesto toga trebalo bi da im piše pravi prijatelj. To su oni retki koji zaslužuju statuu bronzanog momka ili zlatni pehar. Oni duvaju u naša jedra, dlanovi  im trnu dok nas bodre, a oči im sijaju kada uspemo. Imam takva tri prijatelja uz koje sam se smejala, plakala, nervirala, praštala, učila, padala, podizala. Oni su naši antidepresivi, drago kamenje i najslađi začin života. Prijateljstvo, po meni, nije umna kategorija, jer da jeste ne bi se družili pesnik i majstor, nepismen i erudita, nobelovac i boem, filozof i pijanica.

 • 20.05.2014

  Ljudima koji su odustali od svojih snova

  Još jedan dan, alarm, doručak i staješ, nemaš posao, nemaš obavezu, školske si davno završio, a poslovnih se ne sećaš. Ne gubi nadu, tebi se obraćam! Nisu dani samo cifre na kalendaru koji cepaš. Novi dan je nova šansa za tebe i jedna nada za tvoj neostvaren san. Oko tebe je vojska nezaposlenih, bataljon ravnodušnih, hiljade bolesnih. A ti? Na kojoj si strani života ili preživljavanja? Da li ih žališ ili ih hrabriš? Da li melješ dan ili on tebe, da li gledaš na sat, ili je vreme za tebe stalo?

 • 19.05.2014

  Kupi EXIT majicu i pomozi ugroženima

  U nastavku angažovanja EXIT fondacije za pomoć ugroženima od poplava, jedna u nizu akcija biće i humanitarna prodaja EXIT majica. Ljubitelji EXIT festivala biće u mogućnosti da pomognu najugroženijima kupovinom majica u različitim dezenima, sa obeležjima EXIT festivala.

 • 15.05.2014

  Intervju za posao - korisni saveti!

  Sa toliko visokom stopom nezaposlenosti u našoj zemlji, i gomilom kandidata koji se priavljuju na svaki oglas za posao, srećni ste ako budete pozvani na intervju. Ako vam je to prvi intervju, normalno je da ste nervozni. (U stvari ako niste nervozni Vaš stav je sigurno pogrešan!). Ali ne dozvolite da Vas živci odvrate od glavne teme - a to je dobijanje posla. Jedini način da to uradite je da ostavite dobar utisak na osobu koja Vas intervjuiše.

 • 12.05.2014

  Big Fashion Corner

  Fashion Corner organizacija je navikla svoje posetioce izložbi da uvek postoji neko iznenađenje, ili novina. Ovoga puta Fashion Corner izložba će se održati na novoj lokaciji, sa starim i novim izlagačima, ali u staroj dobro proverenoj atmosferi uz Dj Joy-a na otvaranju ove modne izložbe pod nazivom "Big Fashion Corner".

 • 05.05.2014

  Kako biti jedinstvena sa malo novca!

  Vlasnica rečenice “moda je prolazna ali stil je večan”, talentovana Koko Šanel, nije ni slutila koliki će uticaj imati na generacije i modnu indrustriju koja dolazi posle nje. Modi je davala puno, ulažući ono najskuplje, sebe. Nekada je nisu razumeli, mi je danas slavimo. Zahvaljujući njoj znamo za jednostavan stil, muške pantalone, oštre linije i krojeve, pas pul, već poznati sako i neizostavne bisere. Razgalila je modu flertujući sa njom.