Broj članaka u arhivi za Januar 2015: 5

Kuvanje

 • 31.01.2015

  Ljubavni doručak

  Potrebano:
  dve viršle
  2 jaja
  2 čačkalice
  ljubav po potrebi

 • 27.01.2015

  Domaći keks sa vinom

  Desilo se jednoga dana da u kući nije bilo ni mleka. ni jaja, od čokolade ni traga, a o lešnicima i drugim dragocenim sastojcima da i ne govorim. I šta je jednoj ženi, koja ma svakodnevnu potrebu za slatkim, ali finim ukusima, činiti? Osim da napregne svoje vijuge i baci se na listanje časopisa za koje misli da sadrže taj famozni italijanski keks u koji ide samo belo vino (gle čuda: toga je bilo u kući!) i maslinovo ulje (šećer i brašno se ipak podrazumevaju). Posle dugog listanja, eto ga, baš u poslednjem primerku, na dnu kutije.

 • 16.01.2015

  Pita sa jabukama

  Sezona jabuka je uvek! A sveže jabuke nikad nisu bile moje voće. U lenjoj piti mi nisu dolazile do izražaja, a u ovim američkim pitama voće je uvek superstar, nekako se pretvori u slasan zalogaj, a da ne izgubi u potpunosti svoju formu. Možete je praviti sa gornjom korom, a može i bez, ako ste na dijeti. Ovde je pravljena isključivo sa mašću, ali vi to možete zameniti maslacem, margarinom ili pomešati dve vrste masnoće u razmeri 1:1.

 • 12.01.2015

  Svečani rolat

  Potrebno je:
  1,200g mešanog mlevenog mesa
  100g šunkarice sitno iseckane
  3 jajeta (od njih ispeci tri omleta-palačinke)
  2 kuvana jajeta (iseckati na sitno, posebno belance, posebno žumance)
  paket tanke slanine

 • 04.01.2015

  Keks sa rumom

  Prhko testo za osnovu i malo dodataka da iznenadite sebe i druge kako nešto tako jednostavno može biti tako trajno i ukusno.