Broj članaka u arhivi za Jun 2014: 7

Kuvanje

 • 28.06.2014

  Step kolač

  Potrebno je za prvi sloj:
  1l vode
  1 step sok u kesici
  200gr šećera
  200gr griza

 • 22.06.2014

  Brzo, fino i voćno!

  Već sam vas navikla na brze poslastice. Ovoga puta reč je o kolaču sa jagodama i malinama.

 • 14.06.2014

  Puslice sa voćem i kremom

  Često se desi da nam preostanu belanca kad pravimo neke kesiće ili sladoled. Meni se to redovno dešava a najlakši način da ih što pre potrošimo jeste da napravimo neki lagani desert od njih. Leto je dušu dalo za takvu inspiraciju!

 • 12.06.2014

  Brza pita sa trešnjama

  Vrlo teško če te naći na internetu neki dobar recept sa trešnjama, sve se vrti oko jednog te istog kolača žute piškote na koju od gore poredjate višnje ili trešnje. Ovo je nešto super brzo. Super jeftino. Super da, slobodno mogu reći minimalno vremenski.

 • 09.06.2014

  Rafaelo keks za 3 minuta!!!

  Keksi koji su me osvojili i dužinom pripreme i sastojcima, savršeno su ukusni i zaista niko, ama baš niko, ne bi rekao da se peku i ispeku za samo 3 minuta!!!

 • 04.06.2014

  Čokoladni mus

  Ako za slatkiš ne priznajete ništa drugo osim čokolade, ako volite da odvojite vreme da ugodite sebi i ako ste spremni na to da slatka pavlaka neće baš uvek da se umuti onako kako vi hoćete, onda je ovaj recept vaš.

 • 01.06.2014

  Zapečene šparoge

  Šparoge imaju malu energetsku, ali veliku nutritivnu vrijednost te su bogate mineralnim tvarima i vitaminima. Odličan su izvor folne kiseline, kalija i vitamina C te imaju brojna ljekovita svojstva: djaluju kao odlični "čistači" organizma od štetnih tvari, snižavaju tlak i kolesterol, djeluju kao diuretik... Mogu se praviti na razne načine - kao krem juha, prilog, salata, umak ili namaz. Mi ih obično pravimo kao salatu ili stavljamo u omlet, ali danas smo odlučili napraviti zapečene šparoge u bešamelu i odlično su ispale!