Čokoladni mus

Ako za slatkiš ne priznajete ništa drugo osim čokolade, ako volite da odvojite vreme da ugodite sebi i ako ste spremni na to da slatka pavlaka neće baš uvek da se umuti onako kako vi hoćete, onda je ovaj recept vaš.

Ovo je moja verzija recepta. Verovatno je dosta je slična svim drugim receptima koje ćete pronaći na internetu. Ja sam probala razne, a ovaj jednostavno zna svoj posao!

Sastojci:
300g čokolade sa visokim procentom kakaoa
200ml slatke pavlake
4 jaja (odvojite belanca i žumanca)
4 kašike šećera (pomešajte običan i smeđi i dobićete neverovatni šmek)
2 vanil šećera
malo mleka i komadic maslaca za topljenje čokolade

Priprema:
Čokoladu izlomite i stavite u šerpu. Prelijte mleko da pokrije dno, stavite komad maslaca i topite na pari.Pustite da se čokolada skroz otopi pa je tek onda promešajte. Kada je čokolada istopljena i izmešana, sklonite je sa vatre i ostavite da se hladi. Sledeća stavka je mućenje slatke pavlake. Nemojte previše da mutite, jer onda postane previše čvrsta a to vam za ovaj recept ne vrši posao. Umutite sneg od belanaca. Dodajte šećer, smeđi šećer i vanil šećer, mutite dok ne postane čvrsto da kad okrenete činiju naopako, belance ne ispada. U prohlađenu čokoladu, dodajte jedno po jedno žumance. Dobro umešajte i tu će vam se pojaviti osmeh na licu. Videćete, neverovatan je osećaj varjače pod rukom! Prespite vašu fantastičnu mešavinu čokolade i žumanaca u jednu veću činiju. Kašiku po kašiku dodajte belanca. Isto uradite i sa slatkom pavlakom. Bitno je da jako fino laganim pokretima mešate varjačom.Ohladite u frižideru pa služite uz smrznuto šumsko voće i listiće badema.

Milin kuvar

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar