Članci od autora: Bobi nakit

 • 24.09.2014

  Top Look modna revija

  U duhu italijanskog stila i dizajna, kako u nezi kose tako i u nakitu i garderobi, četiri trendseterske firme iz Beograda organizuju jedinstveni performans - modnu reviju Top Look. Revija će se održati 25. septembra od 19h u Eurocentru (Dečanska 5/Makedonska 30).

 • 12.06.2013

  Vicenzaoro - evropski sajam nakita

  Od 18. do 22. maja 2013. u Vićenci održan je prolećni sajam zlatarstva i nakita "Vicenzaoro". Na sajmu je predstavljeno 1.400 brendova, a posetioci, iz čak 70 zemalja, imali su prilike da se upoznaju sa najluksuznijim komadima nakita već proslavljenih dizajnera, kao i sa onima koji tek dolaze, u posebnoj hali posvećenoj mladim dizajnerima.

 • 22.03.2013

  Enciklopedija kristala, 4. deo – Žad

  Žad je termin koji se koristi za minerale žadait i nefrit. Ovi minerali su slični u svojim pojavnim oblicima i izmedju njih se najčešće ni ne pravi razlika. Zbog svoje intenzivne boje i prozirnosti, žadait je nešto dragoceniji i smatran je pravim žadom.

 • 18.12.2012

  Enciklopedija kristala, 2. deo – Rozekvarc

  Često se zove „Kamen ljubavi“ ili „Kamen srca“. On je kamen bezuslovne ljubavi koji nas otvara prema svim vrstama ljubavi, ljubavi prema samom sebi, porodici, platonskoj ljubavi i romantičnoj ljubavi. Ova vrsta kvarca doprinosi rađanju i pojačavanju ljubavi u gotovi svakoj situaciji. Poznat je po ublažavanju stresa kao i donošenju sreće i umirenju duše. Utiče na sposobnost da volimo sebe, ali i druge.

 • 08.12.2012

  Enciklopedija kristala, 1.deo – Ametist

  Ametist je ljubičasta varijanta kvarca i svrstava se u poludrago kamenje. On može biti prožet raznim nijansama ljubičaste, na primer tamno ljubičastom, svetlo ljubičastom, bojom lavande ili sleza.  Generalno, raspon nijansi ametista ide od najsvetlije pa sve do tamno ljubičaste, ali najidealnija nijansa je srednje ljubičasta sa rozikastim odsjajem.

 • 21.11.2012

  Saveti za održavanje i čuvanje nakita

  Nakit čuvajte u posebnim kutijama za to predviđenim. Možete ga odlagati i u kutijice u kojima ste ih dobili ili kupili – one imaju meku unutrašnjost koja Vašem nakitu ne dozvoljava da se izgrebe, polomi ili ošteti na bilo koji način.

 • 09.11.2012

  Nakit za trudnice by Morini Gioielli & Bobi nakit

  Mammakula je kolekcija nakita specijalno osmišljenog za trudnice. U pitanju je italijanski brend Morini Gioielli poznat po svojoj originalnosti i inovativnosti u dizajnu nakita. Harmonija, nežnosti i ljubav prepliću se u ovoj jedinstvenoj kolekciji namenjenoj budućim mamama. Ovaj predivan set sastoji se od ogrlice za mamu, narukvice za novorođenu bebu i neodoljivog poklon pakovanja.

 • 16.10.2012

  Kako odrediti veličinu prstena pri kupovini?

  Pri kupovini prstenja, bilo u zlatari, bilo preko interneta, prvo pitanje na koje treba da odgovorite je - koja veličina prstena mi je potebna? Bez obzira na to da li prsten kupujete sebi ili na poklon, uvek je potrebno znati veličinu.

 • 10.10.2012

  Jesenji trendovi u nošenju nakita

  Pravo sa svetskih pista, jesenji trendovi u nošenju nakita stigli su i kod nas. Da se ove jeseni nosi ruža, pokazale su i naše poznate dame - Milica Milša, Suzana Mančić, Slavica Tripunović Dajana, Zorica Karanović, Ivana Nastasić, Irina Kruška i Tijana Prica, koje su pozirale ispred objektiva dvadesetak fotografa iz najprestižnijih beogradskih dnevnih novina i magazina. Nagradni konkurs za fotografe i fotoreportere, koji je organizovala kompanija Bobi nakit i njene vlasnice, dizajnerke nakita Bojana Brankov i Dušica Brankov-Žikić, održan je 06.10.2012. u Eurocentru u Beogradu.