Kozmetika koju sam potrošila

Kozmetika koju sam potrošila

Konačno sam potrošila Loreal kremu. Nisam je koristila u zimskom periodu, već sam i zaboravila na nju, a onda sam je pronašla u ladici, videla da je rok upotrebe 12 meseci od otvaranja i srećno je dovršila u roku od nekoliko dana. Sviđa mi se miris ove kreme, volim te citrusne, osvežavajuće, sviđa mi se i gelasto-vodenasta tekstura, jedino nije idealna za baš velike vrućine jer sam primetila da mi se lice više znoji ispod nje. Ipak, sasvim je pristojna kremica za tu cenu.

Loreal šampon sam kupila u hrvatskom Mulleru. Privuklo me je što piše da je šampon bez sulfata, a na tržištu stvarno nema veliki izbor takvih. Namenjen je farbanoj kosi i trebalo bi da čuva boju i hidrira kosu. Mislim da sam ga platila 33 kune, što bi bilo nešto manje od 500 dinara za standardnih 250ml proizvoda. Šampon ima prijatan miris, nije prejak i ne zadržava se u kosi, ali je osvežavajući. U obliku je guste bele kreme i pravi bogatu penu. Sadrži silikone, ali mislim da nisu u većoj količini, šampon se lako ispere i ne ostavlja kosu onako glatkom kao što je to obično slučaj sa proizvodima punim silikona. Definitivno ne slepljuje kosu, rekla bih čak i da daje nešto volumena. Što se tiče dugotrajnijeg efekta na kosu teško mi je da procenim jer mi je kosa bila u jezivom stanju u vreme kada sam ga koristila (zapela sam da imam dužu kosu na venčanju i nisam se šišala 5 meseci iako me je kosa svakog dana preklinjala), ali svakako bih ga kupila ponovo, nije čudotvoran, ali jeste prijatan šampon razumne cene.

Proseries regenerator kupila sam isto u hrvatskom Mulleru, ali može se kupiti i kod nas u određenim frizerskim salonima. Deo je Wella Professional linije koja je dosta hvaljena i što se mene tiče jedan je od boljih regeneratora koje sam koristila poslednjih godina. Moj kriterijum za ocenjivanje kvaliteta svede se, naravno, na njegovu moć raspetljavanja ekstremno zapetljane kose. Ok, važno mi je i da mi ne slepi kosu i da mi ne treba pola sata da ga isperem. Ovaj regenerator košta nekih 500 dinara kada se prebaci u dinare, a dobije se čak pola litra proizvoda (što meni ne traje dugo, ali nekom normalnom bi trajalo mesecima). Namenjen je suvoj i oštećenoj kosi, postoji i šampon koji ide u paru sa njim, ali njega nisam probala. Ne čini čuda u smislu oporavka kose, ali je češljanje jedno 30% lakše nego sa prosečnim drogerijskim regeneratorom i za mene je to sasvim dovoljan razlog da napravim zalihe. Ne slepljuje kosu, a imam utisak da mi uz njega krajevi ne budu baš tako brzo žalosno suvi.

Tesori l’Oriente gel za tuširanje kupila sam još zimus u Liliju i nikako da ga potrošim. Mislim da dođe nešto oko 300 dinara, nije preskup, svakako, a dobije se 200ml koji traju dugo pošto je ovo jedno od onih sredstava za tuširanje gde je potrebna mala količina proizvoda. Ovo nije gel već baš krema za tuširanje, prilično je gusta, bele boje i intenzivnog mirisa koji se zadržava i nakon kupanja. Miris je jedan od onih orijentalnih, težih, zimus mi je prijao, a sada mi je postao prejak i otužan i jedva sam čekala da ga potrošim. Baš ovaj proizvod neću ponovo kupiti, ali možda kupim neki drugi njihov, sviđa mi se što je kremast i nemam utisak da isušuje.

Freeman proizvode volim, pa ni ovo mleko za telo nije izuzetak. Ja sam od onih kojoj se može prodati svaki proizvod samo ako dovoljno intenzivno miriše na kokos. Volim kokos, šta ću. Freeman kozmetike nažalost nema više u Liliju, a čini mi se da je sve manje ima i po drugim mestima, ne znam zašto, dosta žena hvali njihove proizvode, ne mogu da poverujem da im prodaja ide tako loše. U svakom slučaju, ovo mleko kupila sam u Veru, košta oko 600 dinara i dobije se 400ml. Ovo mleko (zapravo losion) ređe je teksture, ali nije baš tečno, može se normalno mazati i trebalo bi da učvršćuje i omekšava kožu. U efekat učvršćivanja po pravilu ne verujem kod ovakvih proizvoda, ali koža svakako bude mekana i glatka i vrlo intenzivno miriše na kokos. Ako ne volite kokos zaobiđite ovaj proizvod, miris je jak i zadržava se dugo, celo kupatilo miriše na njega. Nije baš najklasičniji miris kokosa, pretpostavljam da je guava ono šta unosi razliku, ali ne miriše veštački kako to ume da bude slučaj već tako da želim da ga jedem kašičicom i to u velikim količinama. Brzo se upije i bilo mi je fino i u toplijem i u hladnijem periodu, ali verovatno osobama sa suvom kožom tela ne bi bilo dovoljno.

Šminka je ljubav by Coxy

Galerija

13806292833648_2.jpg
13806292919572_3.jpg
13806293012746_4.jpg
13806293498368_5.jpg
13806293663998_6.jpg
Tagovi:

Komentara (1)

  • 21.03.2014

    ja sam otkrila sajt kozmetika-teatar.rs i na njemu imas celu ponudu kozmetike Freeman.

Dodaj komentar