Kako razumeti značaj natalne karte i šta predstavljaju astrološke kuće i planete?

Kako razumeti značaj natalne karte i šta predstavljaju astrološke kuće i planete?

Natalna karta ili, drugim rečima, astrološka karta, predstavlja najpreciznije odrađeno čitanje horoskopa pojedinca. Za njeno čitanje potrebni su tačan datum i vreme rođenja osobe, kako bi se uvideli položaji planeta u tom momentu. Onog momenta kada smo se mi rodili, zvezde su definisale naš životni put unapred.

Astrologija predsavlja autontično čitanje horoskopa jer se bavi jedinstvenim podacima određene osobe. Ona, kao disciplina, istražuje život svakog pojedinca ponaosob, od psiholoških karakteristika, temperamentai komunikacionih sposobnosti.

Putem uticaja zvezda i planeta na datu osobu, astrologija tumači svoja višenja ponašanja pojedinca. Zato, ukoliko želite da vam sve ovo bude jasnije, pročitajte do kraja naš tekst da biste pripremljeni otišli kod svog astrologa.

#1 Određivanje sudbine - za lakše praćenje vaše budućnosti
Ukoliko odradite natalnu kartu, bićete u mogućnosti da saznate na šta treba obraiti pažnju kada je u pitanju vaša budućnost - u kom pravcu se treba usavršavati kada je karijera u pitanju, kojim putem krenuti kada se o ljubavi radi i kakva to dešavanja da očekujemo kada pričamo o porodičnom životu. Upravo zato angažujte nekoga da vam izradi ličnu natalnu kartu i dozvolite mu da vam pomogne oko biranja fokusa u životu.

Iz svih tih razloga, da biste, dakle, bili malo sigurniji kako da se ponašate i na šta sve da obratite pažnju, treba se odlučiti za rađenje natalne karte, kako bi vam ona olakšala put ka uspehu u bilo kojoj sferi, bilo ona ljubavna, poslovna ili porodična. Takođe, dobra stvar je što se natalna karta radi jednom, nakon čega ćete dobiti sve potrebne informacije za čitav život.

Ukoliko niste još sigurni da li biste želeli da odete do astrologa da vam odradi natalnu kartu, možete da pokušate da pronađete na internetu razne informacije o horoskopu ili da posetite neku knjiižaru i pronađete dobru knjigu o tome. Nakon toga, kada ste dobro pripremljeni, možete otići i na profesionalno čitanje horoskopa i određivanje astroloških kuća i planeta.

#2 Pratite planete - položaj planeta mnogo utiče na nas
Ako hoćemo da dobijemo bolji uvid u horoskop, natalna karta se mora dosta detaljnije tumačiti. Da biste donekle bili upoznati sa tim šta koja planeta predstavlja u natalnoj karti, mi ćemo pokušati da vam ukratko objasnimo osnove.

Sve horoskopske planete se nalaze u kućama kojih ima dvanaest. Okvirno ćemo vam objasniti šta otprilike znači kada neka planeta ostane u određenoj kući. Dakle, na osnovu toga gde se koja planeta nalazila i kakav je položaj imala u toku rođenja određene osobe, možemo približno objasniti njene određene karakterne osobine i tip ličnosti koju će posedovati. Uz te informacije možemo izraditi tačan horoskop.

Što se tiče brzine planeta, ona je generalno za svaku od njih različita i u svakom momentu svaka ima određeni položaj. Kažu da svaka planeta ponaosob utiče na naš karakter, međutim, najtačnije je da sve one zajedno imaju uticaj na sve ono što čini našu ličnost.

Da ne dođe do zabune, u horoskopu se i Sunce i Mars smatraju planetama, te se iz tog razloga nalaze na spisku. U nastavku ćemo vam izdvojiti ukratko nešto upravo o njima i objasniti za šta su vezane.

Mesec - duševno stanje
Kada su u pitanju ovnovi, njihovo duševno stanje prikazuje da su oni emotivni sanjari, lavovi su umetnički nastrojeni, dok su dok su strelčevi osobe vedrog duha i filozofi. Kada želite na neka kraća putovanja, blizanci su prave osobe za vas.

Uz to, vodolije su jako društvene osobe koje imaju mnogo prijatelja, dok rakove odlikuje velika privrženost porodici. Pored toga, Mesec prikazuje bikove kao novčano osogiruane osobe, a device kao psihički nestabilne.

Sunce - osnovne osobine osobe
Sunce predstavlja ovnove kao prave energične vođe, a blizance kao vrlo društvene i jako dobre prijatelje. Jarčevi su ogromni karijeristi koji obožavaju novac, dok su vage javne osobe s puno kolega.

Strelčevi obožavaju duga putovanja i boravke u drugim državama, dok su, za razliku od njih, rakovi jako privrženi svom domu. Bikovi imaju vrlo dobar osećaj za finansije, device spadaju u vrlo vitalne osobe, a vodolije su iskreni prijatelji. Ono što je interesantno je to da svaki od ovih znakova ponaosob poseduje određeno drago i poludrago kamenje koje se slaže baš uz njega.

#3 Astrološke kuće - ima 12 različitih
Kada iščitavamo natalnu kartu koristimo vreme i mesto rođenja i na taj način izračunavamo podznak ili ascendent - tačku na istoku u toku našeg rođenja, koja predstavlja vrh naše prve kuće. Pored ascendenta, bitne tačke u horoskopu su descendent, medium coeli i imum coeli.

Medium coeli predstavlja tačku iznad mesta za koje se računa zenit - vrh desete kuće, čime se istovremeno određujue i descendent - početak sedme kuće, kao i imum coeli - početak četvrte kuće. Sve kuće u horoskopu nam pokazuju u kojim područjima našeg života se nešto događa.

Ukratko smo vam prikazali šta je otprilike natalna karta i čemu služe astrološke kuće i planete i na koji način da bolje razumete o čemu se tu radi. U svakom slučaju, najbolje bi bilo da odete kod svog izabranog astrologa, koji bi vam bez ikakve muke mogao očas posla odrediti sve vezano za natalnu kartu što smo pričali u tekstu, ali i mnogo više od toga.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar