Film o lepotama Beograda

Dana 19. okotobra u 20:30 h će se u velikoj dvorani Sava centra održati premijera prvog dugometražnog dokumentarnog filma o srpskoj prestonici, nazvanog jednostavno „Beograd“.

Koliko god puta porušen, Beograd je uvek ponovo izgrađen, još lepši, pun života, vredne kulture, prelepe prirode, bogate istorije i srdačnih stanovnika. Poslednjih godina, potencijal Beograda je prepoznat i na međunarodnom nivou, pre svega zbog bogatog noćnog provoda i velikog izbora klubova, splavova i restorana po čemu je Beograd postao poznat turistima širom sveta. Tako je najpoznatiji svetski turistički vodič Lonely Planet 2009.  godine Beograd stavio na prvo mesto svoje liste najboljih gradova za noćni život. Ali nisu samo nezaboravni i turistima pristupačni izlasci ono što Beograd nudi.

To u svom novom filmu prikazuje i mladi režiser Boris Malagurski. On u svom devedesetominutnom ostvarenju obilazi galerije, muzeje, parkove, restorane, crkve, šetališta, sva velika mesta u našem gradu, ali i ona skrivena, romantična, otkriva nam tajne iz burne istorije Beograda, i tera nas da se ponovo zaljubimo u ovaj čaroban grad.

Film obiluje prelepim slikama osunčanih ulica, cvetnih parkova, vredne arhitekture i nasmejanih Beograđana prikazanih uz originalnu fimsku muziku. Sniman je na engleskom jeziku i na duhovit, dinamičan i zanimljiv način prikazuje srpsku prestonicu kao novu svetsku turističku destinaciju. Namenjen je, pre svega turistima kako bi ih privukao da i sami otkriju čari naše prestonice, ali će, sigurna sam, pronaći put i do srca mnogih Beograđana koji će prvi put imati priliku da svoj grad vide iz jednog sasvim novog ugla, u njegovom najlepšem svetlu i ponovo otkriju značenje čuvene rečenice velikog Duška Radovića „Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno.“

Prestonica je u filmu prikazana očima Beograđana koji gaje veliku ljubav prema svom gradu, videćete bogatu slobodarsku istoriju grada, njegovu dugu tradiciju, slobodan duh, bogatu kulturu, uzburkanu sadašnjost i perspektivnu budućnost koja prihvata svakog svog posetioca ili onog ko odluči da živi u ovom gradu. Prikazana su sva kulturna i prirodna bogatstva Beograda, bogat noćni život, velika gastronomska ponuda i sve ono čime se Beograd ponosi. Za film je intervjuisan i Novak Đoković, kao najpoznatiji Beograđanin, koji je sa gledaocima podelio svoju sliku Beograda. Otkrićete zanimljivosti o ovom gradu, a turisti će se uveriti u naše gostoprimstvo, vedar duh, darežljivost i toplinu koju Beograd nudi.

Nabavite kartu za ovaj film koji je Beograd sigurno zaslužio na blagajni Sava centra i uživajte u prelepoj priči o ovom posebnom gradu. Vidimo se 19. oktobra!                                                                                                           Vaša Ivana Rajović

Galerija

13805703025856_p.jpg
13805703229447_2.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar