Rebarca

Ovo je najluđe i najukusnije jelo koje sam jela u skorije vreme. Prsti su mi bili umazani toliko da mi je srce iskočilo od sreće. I da 2 sata i 30 minuta vredi čekati. Skroz na skroz.

Sastojci:
2-2,5 kg svinjskih rebra u komadu
1 kašika smeđeg šećera
1/2 kašike ljute aleve paprike
1/2 kašike slatke alave paprike
1/2 kašika belog luka u prahu
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice soli
150-200ml BBQ – roštiljskog sosa ( Heinz prodaje BBQ kečap u plastičnom pakovanju i BBQ sos u staklenoj flašici)

Priprema:
Rernu zagrejte na 125 stepeni, a duboki pleh za pečenje obložite aluminijumskom folijom. Pomešajte smeđi šećer, ljutu alevu, slatku alevu, beli luk u prahu, so i biber. Rebra očistite od kože i prvog sloja masnoće, pa bogato utrljajte mešavinu začina sa obe strane. Začinjena rebra stavite u pripremljen pleh kostima okrenutim na gore. Zatvorite sa dva sloja aluminijumske folije i stavite u rernu na 2 sata, bez otvranja.

BBQ ili barbeque (roštiljski) sos možete da pronađete u svim boljim marketima, prodaje ga firma HEINZ. Od skoro se prodaje i BBQ kečap u klasičnom plastičnom pakovanju a možete da pronađete i BBQ soseve u staklenim flašicama. Za koji god da se odlučite, odradiće posao. *Fotografije koje pronađete na linkovima su primer izgleda pakovanja – slično izgledaju i kod nas.

Posle 2 sata pečenja izvadite rebarca iz rerne a temperaturu pojačajte na 180 stepeni. Rebra izvadite na tanjir a sokove koji su ostali u plehu prospite, to je masnoća koja vam ne treba. Rebra vratite u pleh pa sa obe strane premažite BBQ sosom. Vratite u rernu na 10 minuta, sada kostima okrenutim na dole. Posle 10 minuta ponovo premažite ali samo gornju stranu rebara. Vratite ponovo u rernu, pa premazivanje ponovite još jednom posle 10 minuta. Posle poslednjeg premazivanja, rebarca ponovo stavite u rernu na još deset minuta. Nakon toga ih isecite prateći linije kostiju i umažite se do laktova. Tako su ukusnija.

Milin kuvar

Galerija

14000462056153_spremanje-rebaraca.jpg
14000462229365_peena-rebarca.jpg
14000462435743_pork-ribs.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar