Nakit koji možete uklopiti u sve poslovne odevne kombinacije

Nakit koji možete uklopiti u sve poslovne odevne kombinacije

Veliki broj kompanija ima određen dress code koji se mora poštovati, a neretko su u njega uključena i pravila o nošenju nakita koji treba da bude suptilan i elegantan, bez previše istaknutih i raskošnih detalja.

Strogo poslovni komadi odeće podrazumevaju elaganta ženska odela, košulje i poslovne pantalone, takozvane pencil suknje i haljine koje odišu jednostavnošću i prefinjenošću. Uz ovakve odevne kombinacije potrebno je uklopiti i aksesoare kako bi svaki poslovni izgled dobio poseban pečat i kako biste na što originalniji način istakli odlike svoga stila.

Upravo iz toga razloga vam u nastavku teksta predstavljamo najpogodniji nakit za poslovne prilike i dajemo vam primere odevnih kombinacija uz koje ih je najbolje ukombinovati.

#1 Jednostavne narukvice - Komad nakita koji odiše prefinjenošću i elegancijom
Narukvice su izuzetno ženstven komad nakita koji krasi jedan od najnežnijih delova tela svake dame - ruke. Visoko kvalitetne narukvice uvek treba da budu vaš izbor, a za poslovne prilike najpogodnije su narukvice od belog zlata ili nenametljive narukvice od žutog zlata.

Prilikom nošenja ovog aksesoara vodite računa da vam ruke budu negovane, a posebnu ulogu igraju nokti čija urednost je prioritet. Na ovaj način postižete odmerenost stila, a uz jednostavnu narukvicu sa minimalističkim priveskom, slobodno iskombinujte suptilne minđuše sličnog dizajna.

Kada je u pitanju nošenje narukvice, slobodno možemo reći da se ona perfektno stapa sa raznovrsnim odevnim kombinacijama, od odela do haljina.

#2 Minđuše - Modeli naušnica koji se uklapaju u strogo poslovne kombinaicije
Minđuše su nakit koji se nosi na ušima, a veliki broj osoba muškog i ženskog pola ih nosi u vidu pirsinga na čitavom telu, što u poslovnom svetu nije optimalna opcija. Danas su u zlatarama, ali i u prodavnicama nakita od bižutirije izloženi raznovrsni modeli naušnica, od svedenih bisernih i dijamantskih minđuša, pa sve do raskošnih, čak i neukusnih varijanti.

Stoga treba biti veoma pažljiv tokom odabira ove vrste nakita za poslovne prilike. Prilikom razgovora sa kolegama ili važnim poslovnim partnerima, prva stvar koju će zapaziti izuzev izraza lica jesu upravo miđuše, s obzirom na to da na neki način uokviruju vaše lice.

Najpogodniji modeli minđuša za raznovrsne poslovne prilike svakako su suptilne miđuše sa iglicom. Ne možete pogrešiti sa prestižnim dijamantskim minđušama ili prefinjenim bisernim minđušama koje će se izuzetno istaći kada vežete konjski rep ili kosu podignete u gracioznu punđu.

Pomenućemo i alke, tip minđuša koji se poslednjih godina vratio na velika vrata i postao omiljeni detalj mnogim damama. Za poslovne prilike pogodne su manje alke koje se istiću po svojoj punoći i atraktivnim dizajnom u vidu isprepletanih traka.

#3 Ogrlice - Kakve ogrlice su prikladne za posao
Ogrlice su sjajan način da upotpunite svaku odevnu kombinaciju i uspostavite harmoničan izgled prefinjenim naglašavanjem dekoltea. Bilo da ste ljubitelji belog ili žutog zlata, jednostavni lančići sa minimalističkim priveskom pravi su pogodak za raznovrsne odevne kombinacije.

Takođe, istaći ćemo modele pomalo vrcavog dizajna, gde je lančić nešto kraći, te leže negde ispod korena vrata, a krasi ga nekoliko suptilnih privezaka ravnomerno raspoređenih u krug. Naravno i ovde treba dobro promisliti, te ne preterati sa previše istaknutim i neukusnim privescima i ostati u sferi poslovnog.

Nošenjem urbane ogrlice ili pak ogrlice koja odiše ženstvenošću i elegancijom na najbolji način doprinosite sopstvenom stilu i uokvirujete svaku odevnu kombinaciju za posao.

#4 Sat - Aksesoar koji je uvek u modi
Sa sigurnošću možemo tvrditi da je sat jedan od omiljenih aksesoara pripadnica ženskog pola. Bilo da ste dama koja se ističe elegantnim poslovnim stilom, ili je vaš izbor ležerna, pa čak i sportska odeća, satovi predstavljaju aksesoar bez premca.

Prilikom odabira satova vodite računa o veličini sata koja će istaći vaš zglob. Kada su u pitanju pojedini modeli satova, moguće je da će vašoj prijateljici određeni model pristajati, dok na vašoj ruci to ne izgleda najsjajnije.

Stoga je predlog da se posvetite odabiru sata i uložite novac u satove kvalitetne izrade i vrhunskog kvaliteta koji će se svojim dizajnom i pažljivo implementiranim detaljima uklopiti u svaku kombinaciju koju iznesete na radno mesto.

Nakit koji treba izbegavati u radnom okruženju
Isto kao što pojedini komadi odeće poput kratke suknje, šortseva ili bluza sa prevelikim dekolteom nisu pogodni za poslovne prilike, tako bi trebalo izbegavati određene komade nakita za posao.

U ovom segmentu ćemo pomenuti upečatljive i raskošne komade nakita koji će “pojesti” vaš celokupan izgled, a pogledi svih prisutnih biće uprti upravo u ove raskošne, često neukusne aksesoare.

Izbegavajte nošenje velikih ogrlica sa raznobojnim kamenjem, šljašteće komade koje prekrivaju ceo dekolte, kao i nošenje prevelikog broja aksesoara. Primera radi ukoliko nosite upečatljivu ogrlicu izbegnite nošenje istih takvih minđuša. Takođe, glomazno prstenje nije sjajan izbor kada vam zglob krasi narukvica sa nešto bogatijim ukrasima.

Na kraju ćemo dodati da prilikom odabira i kupovine nakita za poslovne prilike uvek razmišljate o kvalitetu i materijalima od kojih je sačinjen nakit, te da se odlučite za one koji će zahvaljujući svom vrhunskom kvalitetu zauzimati počasno mesto u vašoj kutijici za nakit.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar