Komadi nakita koje svaka žena treba da ima

Komadi nakita koje svaka žena treba da ima

Nakit je od davnina zauzimao važno mesto prilikom odevanja ljudi, a pogotovo lepšeg pola. Danas su najpopularniji materijali za izradu nakita srebro i zlato, a za njegovo ukrašavanje dijamanti, biseri, drago, kao i poludrago kamenje.

Bižuterija je pristupačnija i često se može naći u mnogo zanimljivijim varijantama od skupljeg nakita, ali je mnogo manje kvalitetna od nakita izrađenog od skupljih materijala. Iako je često skup, svaka žena bi sebe tokom života trebalo da počasti dobrim i kvalitetnim komadom nakita koji odoleva vremenu. U koji tip nakita bi trebalo uložiti, možete pročitati u nastavku teksta.

biseri-ogrlica-mindjuse-klasika-elegancija (1).jpg

Komplet narukvice i ogrlice za svaki dan
Klasičan, minimalističkog dizajna, ili nešto zanimljiviji - komplet kvalitetne narukvice i ogrlice razbiće monotoniju svake odevne kombinacije i poslužiće kao odličan stilski pečat. Bile to srebrne, zlatne, ili ogrlice od belog zlata, u njima ćete se osećati bolje, a kada se vremenom na njih naviknete, nikada bez njih nećete ni izlaziti.

Preporučuje se da ne pratite trendove kada se radi o ulaganju u skup nakit, jer oni brzo prođu. Kvaliteti koje vaš komplet treba da poseduje su: jednostavnost, praktičnost i nosivost.

Jednostavan dizajn odoleva trendovima i vremenskim okolnostima, pa ćete, uz redovno čišćenje, ovaj komplet moći da nosite zauvek i tada je to odlična, isplativa investicija. Komplet treba da bude praktičan - da se lako stavlja i da se ne kači za garderobu. Kako bi ovo bilo dobro ulaganje, on bi morao da bude i nosiv - da ide uz sve i uz svaku priliku. To znači da ukrasi na nakitu ne bi smeli da budu preterani - jedan privezak ili ukras, iste boje kao i lančić sasvim je dovoljno.

sat-nakit-boja-daniel-wellington (1).jpg

Sat će se uvek nositi
Prvi satovi pojavili su se još u XV veku u Engleskoj, a od tad su postajali sve manji i praktičniji, prilagođavajući se vremenu, modi i okolnostima. Iako su ručni satovi s pojavom računara, kao i pametnih telefona, skoro potpuno izgubili svoju svrhu, oni odbijaju da se povuku sa svetskog tržišta jer se i dalje nose i uvek će se nositi.

Danas za izbor dobrog ženskog sata nema pravila - Iako se mogu pronaći i satovi prilagođeni sportskom tipu žena, kao i oni elegantniji koji idu uz nešto klasičniji tip. Sat u koji ulažete, isto kao i komplet nakita, treba da bude u skladu sa vašim stilom odevanja, kao i života uopšte. Takođe, bilo bi dobro da se boja sata uklapa sa narukvicom i ogrlicom za svaki dan, kako bi sat bio što nosiviji.

Iako više nije neophodan, sat ipak i dalje sem estetske ima i upotrebnu vrednost - nekad je prosto nepristojno gledati u telefon, pa makar i za proveru vremena. Telefonu se, takođe, baterija mnogo češće prazni, pa će sat poslužiti i kad se telefon ugasi, ili prosto tog dana želimo da ga ostavimo kod kuće.

Minđuše za posebne prilike
Sem onih koje se nose svakodnevno, malo ekstravagantnije minđuše mogu da budu odličan dodatak uz komplet narukvice i ogrlice za razbijanje monotone odevne kombinacije. Kao i sat, bolja investicija u njih će biti ukoliko je njihova boja ista kao i ostatak nakita. 

Klasična ogrlica od bisera
Još od vremena čuvene Koko Šanel, ova ogrlica je bezvremenska. Kao i sat, biseri će se uvek nositi i ukoliko kupite kvalitetnu bisernu ogrlicu, sa ovom kupovinom ne možete da pogrešite. Savršena za veče, malu crnu haljinu, koktele i lepe večere, ona će sa vama proći najlepše trenutke.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar