Broj članaka u arhivi za Maj 2012: 7

Kuvanje

 • 30.05.2012

  Ferero Rocher Torta

  Potraga za ovom tortom je trajala skoro cela dva meseca. Naime, moja rodjena sestra je tokom jednog putovanja za Valjevo u njihovoj gradskoj poslastičarnici pojela parče ove torte. Kako ona  jako retko jede torte i kako dva meseca nisam mogla da živim od njenih priča o fenomenalnoj ukusnoj torti, rešila sam da nadjem recept, napravim i sve nas počastim tim genijalnim ukusom lešnika, krem sira i čokolade.

 • 25.05.2012

  Avocado Pizza

  Ova pizza je toliko jednostavna, i ne samo to već ima i veoma skromne sastojke.
  Nema sira, kečapa, šunkarice...... pa što da ne!!!

 • 22.05.2012

  Mramorni kuglof

  Savršeni kolač uz popodnevni čaj ili kavu, s mrvicom cimeta.

 • 20.05.2012

  Čokoladni keksi

  Fine, debele čokoladne keks- kocke....za piknik ili šoljicu kafe...a možete ih grickati i na faksu. Mere su u "cup",(šolja koja se najviše koristi u Americi kao jedinica mere za pripremu kolača.

 • 17.05.2012

  Focaccia sa ovčijim sirom i začinima

  Nisam nikada bila ljubitelj hleba,čak i danas jedem hleb,samo kada moram, ali focaccu uvek i rado pojedem i rado je spremam. Rađena je sa domaćim ovčijim sirom i Herbes de Provence, začinom koji sam dobila na poklon, ustvari to je mešavina začina koju čini timijan, ruzmarin, bosiljak, majoran, lavanda... A meni posebno prija...

 • 15.05.2012

  Čokoladno čokoladni Mafini-Trešnjin Cvet

  Čokoladno čokoladni Mafini-Trešnjin Cvet, mnogo su čokoladistični sa jedne strane, a sa druge bili su tako slatki u ovim korpicama, da su me podsećali na trešnjin cvet. I baš su veseli  i unose malo radosti u ovo prolećno popodne kako u dom tako i u vaš stomačić.

 • 04.05.2012

  Samurajske salate

  Šta pomislite kada vidite reč Samuraj? Sigurno se među mislima pojavi Japan, katana, disciplina, kodeks časti, odvažnost, karakteristična nošnja, salata... Čekaj, čekaj... salata? Pa, možda i ne. Nadam se da će se nakon čitanja ovog teksta asocijacija pojaviti sledeći put, kao i želja da pronađete samuraja u sebi. A možda i častite svoja čula jednom osnažujućom samurajskom salatom