Accessories

 • 23.09.2014

  Mali trikovi kako da čuvate nakit

  Čuvanje nakita i u kutiji i van nje često može biti mučenje jer o kakvom god da se nakitu radi zapetljavanje i gubljenje delova je nekako standardna procedura. Držači nakita nam u tim slučajevima deluju kao parče raja koje bi moglo da nam reši sve probleme ali budžet ili nedostupnost istih su faktori koji nas na kraju ipak dovode do toga da sedimo i raspetljavamo lančiće, tražimo stopere za minđuše ili nemoćno pokušavamo da same zakopčamo narukvicu. U svojoj kući sigurno imate odbačene stvari koje vam mogu rešiti neke od ovih problema, a uz malo kreativnosti same za sebe mogu se transformisati u divnu dekoraciju u vašoj sobi.

 • 13.09.2014

  Svetska scena ih se i dalje nije zasitila

  Često se dešava da turbane povezujemo sa religijom, ali ja smatram da je pored toga jako lep i pikantan modni detalj. Takođe, turbani me dosta asociraju na modu dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, koju lično obožavam.

 • 13.09.2014

  Letnja Milenika priča II

  Evo i drugog dela editorijala koji je Metaphysika organizovala u Sarajevu za Milenika Shoes iz Slovenije.

 • 07.09.2014

  Da li bi volele ovakve komade nakita na svom vratu?

  Ako se nađete u Minhenu, a ljubitelji ste nakita, naša preporuka je da obavezno obiđete Galeriju Moderne umetnosti. Deset godina nakita je proslavljeno novom "obnovljenom" izložbom, gde su izložena dela više od sto umetnika sa svih strana sveta.

 • 21.08.2014

  Princess nakit: Cvetni rajfovi su obeležili ovo leto

  Rajfovi sa cvetnim motivima su svakako aksesoar koji je obeležilo ovo leto. Situacija neće biti izmenjena ni sledeće sezone po misljenu nase danasnje gosće, vlasnice Princess nakita.

 • 29.07.2014

  Katarina Zlajić predstavila novu kolekciju

  Umetnica Katarina Zlajić je na Internacionalnoj smotri mode u Kotoru predstavila svoju novu kolekciju aksesoara. Kolekcija obuhvata tašne, aksesoare za kosu i nakit. Materijali su kao i do sada aluminijum-patent, kristali i kamenja, prohrom, mesing, plastika i poliester.

 • 21.07.2014

  Royal Bow Ties: Nov brend u svetu leptir mašni

  Predstavljamo vam novi brend u svetu leptir mašni - ROYAL BOW TIES.

 • 17.07.2014

  Beadwork tehnika u izradi nakita

  Predstavljamo vam zanimljivu tehniku u izradi nakita i aksesoara: BEADWORK. Ova tehnika se može najjednostavnije prevesti kao "rad perlama". Beadwork se koristiti za izradu nakita, ali i torbica, ukrasnih predmeta, za ukrašavanje delova odeće,...

 • 15.07.2014

  Hobi koji je pretvoren u posao

  Ana Ivančić, mlada talentirana kreativka iz Zagreba, stoji  iza imena And You by Ana. Mašta,  znatiželja i želja za stvaranjem novoga motivirali su je u potrazi za znanjem u izradi i dizajniranje unikatnog nakita. Putem interneta, raznih tečajeva i nekoliko praktičnih savjeta iskusnih izrađivača nakita, kao i metodom pokušaja i pogrešaka, sakupljala je dragocjeno znanje koje sada svakodnevno pretače u svaki komad svog nakita.

 • 23.06.2014

  Budite jedinstvene!

  Svako ima svoju kreativnu stranu koju samo treba da pronađe i uživa u svemu što bilo kakav kreativni rad pruža. Andrijana Petrov je svoju pronašla u pravljenju unikatnog nakita od žice i perlica - Andrijana Petrov Handmade Jewelry. Inspiracija nalazi u prirodi i svemu što je u njoj. Njen nakit je namenjen devojkama koje žele da se osećaju jedinstveno u svakoj prilci i da to svi primete! A ako ste i same kreativne možete i predlagati kakav nakit želite, Andrijana radi i po porudžbini.

 • 17.06.2014

  Themebags: Magija platnenih torbi

  Oni su duo, likovni umetnik i grafički dizajner, koji su se nakon niza uspešnih saradnji odlučili da krenu sa izradom platnenih torbi sa motivima. Prvo su ih radili za sebe, ali kasnije, posle pozitivnog feedback-a od strane prijatelja, kreće izrada tematskih kolekcija i polako nastaje brend Themebags. Sada već imaju veliki broj kolekcija iza sebe!

 • 13.06.2014

  Nakit za matursko veče

  Kada se pripremate za matursko veče fokus je uvek na odeći i cipelama, brine se o frizuri i šminkanju, a nakit nekako uvek dolazi na kraju. Pogledajte koliko zapravo nakit može biti upečatljiv i dominantan u Vašem outfit-u.