E-PLAY slavi 25 godina postojanja

E-PLAY slavi 25 godina postojanja

Beogradski alternativni sastav E-play je zakazao proslavu svog rodjendana u Zappa Bazi za 2. novembar sa početkom u 21h. Bend je osnovala 1998. godine jedna R’N’R dama, basistkinja i pevačica Maja Cvetković i vodi ga uspešno već 25 godina. 

Bend za ovih 25 godina iza sebe ima 5 albuma, najnoviji singl pod nazivom „Nije da nije", obradu pesme „Aut" Katarine II, duet sa Bajagom, saradnju sa Matijom Dedićem, Kojotom iz Eyesburn-a, Banetom iz grupe Sunshine, veliki broj koncerata, a ponosi se i time što je na srpskoj muzičkoj sceni stekao veliki broj prijatelja. U spotovima su im se pojavljivali mnogi poznati glumci poput Slobode Mićalović i Dragana Mićanovića, a za nekoliko spotova su čak dobijali i priznanja. 

Bend je prošao mnoge faze, dobio je više lepih nagrada ali i doživeo neke sitacije kojih se rado sećaju. Jedna od njih je bila kada ih muzički kritičar Petar Janjatović nije uvrstio u svoje drugo izdanje "Ex YU rock enciklopedije" iz 2021. godine. Čekao je da se bend dokaže, stasa i opstane na beogradskoj alternativnoj sceni. A evo sad posle 25 godina bend ga je demantovao i on kaže: "Jeste. Sve priznajem. Mislio sam da će E-play biti jedan od onih bendova koji vrti istu pesmu i da će im brzo posustati inspiracija. Te 2001. godine kada sam radio dopunjeno izdanje Enciklopedije oni su već imali debi album i vrlo prepoznatljiv zvuk. Ipak, bio sam skeptik. Ali samo kratko. Suština je da oni sve ovo vreme prave odlične i pametne pesme. I ne pokazuju nameru da posustanu. I ostaju svoji. To je sloboda.’ priča Petar Janjatović. 

Jedna od najlepših sitacija u karijeri koju osnivačica benda Maja pamti je kada je Točak nakon dobijanja GODUM nagradu za životno delo, u sred prepunog Atljea 212, zatražio fotografima da mu učine uslugu da se slika sa E-play-om. Iskreno o tome govori basistinja Maja Cvetković. "Taj snimak postoji i na internetu Postojimo 25 godina! U karijeri smo dobijali razne nagrade i mnoga priznanja, ali taj trenutak nam je najdraži! Točak je izrazio želju da se slika sa E-playom- to je naša najveća nagrada do sada! 

Uz Maju tu je već dvanaest godina i bubnjar Goran Ljuboja Trut koji je dao svoje viđenje razvoja benda: "U avgustu 2011. godine počelo je moje muzičko druženje sa bendom E-play koje je ubrzo postalo i ozbiljna saradnja. Zahvaljujući ljubavi prema muzici i kreativnoj energiji, nastaje jedan zanimljiv muzički izraz prepoznatljiv za ovaj bend. Muzika koju stvaramo je simbioza muzičkih pravaca koja nam dopusta da razmišljamo na različite nacine. Ta činjenica me sve vreme podstiče da budem konstantno kreativan i funkcionalan. Posle 12 godina zajedničkog rada, osećam se muzički zrelijim i spreman sam za nove izazove. Bend obeležava 25 godina postojanja i drago mi je da sam deo toga." 

Ulaznice za beogradsko slavlje u Zappa Bazi se mogu naći na svim prodajnim mestima Ticketsa, kao i u Zappa Baru (Kralja Petra br. 41) po ceni od 1.200 dinara do 1. oktobra. Nakon tog datuma ulaznice će koštati 1.500 dinara.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar