Dubioza kolektiv nastupa na Glastonbury-u

Dubioza kolektiv nastupa na Glastonbury-u

Dubioza kolektiv nastupiće na Glastonbury-u, najvećem i najpoznatijem muzičkom festivalu na svetu, i to čak dva puta u jednom danu. U nedelju 28. juna grupa će održati dve svirke – na Shangri-La i The Glade pozornicama. Ovo je prvi put u istoriji da jedan sastav sa ovih područja gostuje na najpoznatijem okupljanju izvođača na planeti, a pogotovo da ima priliku da se publici predstavi u više navrata.

“Jako nas raduje da ove godine sviramo u mnogo različitih zemalja Evrope jer smo pasionirani skupljači suvenira u obliku magneta za frižider i sada nam se pruža mogućnost da upotpunimo kolekcije. Čuli smo da Glastonbury festival ima poseban festivalski magnetić koji će zauvek imati posebno mesto u našim srcima, ali i pored ručke za otvaranje fioke za zamrzavanje. Još jedna dobra strana sviranja u inostranstvu je da imamo mogućnost da iz bekstejdža u velikim količinama maznemo piva različitih proizvođača i nosimo ih kući na degustaciju. Uglavnom sve se svodi na ukrašavanje i popunjavanje naših omiljenih kućnih rashladnih uređaja. Takođenas veseli što ćemo po prvi put imati priliku da nekažnjeno isprobamo kontinuiranu vožnju pogrešnom stranom ulice na putu za koncerte u Velikoj Britaniji. Osim magneta i piva, na ovoj letnjoj turneji nas raduje i to što ćemo u setu svirati 8 od 10 pesama sa novog albuma.” – izjavili su članovi Dubioze.

Shangri-La, Glastonbury-ev mini-grad, ove godine tematski je obojen aktivizmom i mirnim protestima. Dubiozi će društvo činiti Slaves, Fat White Family, Skints, Rob Da Bank, Skream, Dusky i mnogi drugi. Prostor dodeljen Gladeu sačinjavaju ukupno četiri bine na kojima će između ostalih nastupati i Adrian Sherwood, Don Letts, Alabama 3, Dub Pistols i ceo niz žanrovski različitih izvođača. Ovogodišnje izdanje festivala, koje dnevno poseti 150 hiljada ljudi, a karte se rasprodaju doslovno u minutama, održava se od 24. do 28. juna, a line up čine Kanye West, Foo Fighters, The Who, Florence & The Machine, The Chemical Brothers, Pharrell Williams, Motorhead, Patti Smith, Suede i impresivna lista izvođača na kojoj se sad nalazi i Dubioza kolektiv.

Ovo nisu jedini datumi u Velikoj Britaniji - bend već ima potvrđen i nastup na sjajnom Boom Town Fair Festivalu koji se u avgustuodržava u Hampshireu, a do kraja godine dva puta će solo nastupiti u Londonu.


Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar