Svakodnevna nega lica

Tokom godina isprobala sam mnogo preparata i tretmana i negovala sam kožu na razne načine. U poslednje vreme imam svoj ustaljeni stil nege, samo se menjaju konkretni preparati, ali princip je isti.

Kada ustanem umivam se nekim sredstvom za umivanje. Bilo je perioda kad sam se umivala samo vodom, onda sam ipak zaključila da mi je potrebno nešto više, pogotovo što pred spavanje redovno namažem neku kremu. Ranije sam pravila i uobičajenu grešku svih nas koji imamo masniju kožu - koristila sam preagresivna sredstva. To definitivno više neću raditi, poslednje dve-tri godine koristim samo sredstva koja procenim blagim. Neutrogena roze gel za umivanje mi je jako drag, kad sam tek krenula da ga koristim smanjio mi je broj mitesera, ovo mi je sad treće pakovanje i efekat više nije baš tako dobar, valjda se koža zasitila pa ću ga privremeno promeniti kad potrošim ovu flašicu. Nakon umivanja mažem neku dnevnu kremu. Osnovni kriterijum prilikom odabira je da bude dobra podloga za šminku, ako pritom još i matira, brzo se upija i hidrira - divotica. Radije koristim gelaste teksture ili fluide, naročito kad je toplije vreme. Ovih dana koristim Dr. Brandt Pores No More kremu za sužavanje pora, biće utisci u zasebnom postu. Obavezno namažem i neku okoloočnu kremu. Ukoliko je ona koju mažem uveče takva da se brzo upije onda nemam zasebnu dnevnu kremu, ukoliko nije onda imam neku laganiju za ispod korektora.

Popodne ili uveče ide skidanje šminke. Šminku sa očiju uklonim uljanim skidačem ukoliko je u pitanju neka jača šminka ili nekim neuljanim ukoliko je blaža. Od uljanih trenutno koristim Garnier i baš mi je dobar, ne ostavlja končiće, ne iritira i ne magli pogled, a od neuljanih koristim ovo novo Sephorino gelasto sredstvo, sviđa mi se, nije prejako, a ne mora se čak ni isprati. Ponekad dodatno skinem šminku nekom micelarnom. Šminku sa lica standardno skidam nekom penom ili gelom koji su baš za to namenjeni. Sada koristim ovu Caudalie penu. Ukoliko ima potrebe dodatno pređem preko lica nekim tonikom ili micelarnom, u prethodnom periodu bila je to ova Eucerinova.

Pred spavanje obavezno mažem lice nekom kremom. Noćne kreme su mi, po pravilu, jače od dnevnih, osnovni kriterijum mi je da imam utisak da mi zaista hidriraju lice, a da ga pritom ne zatežu, iritiraju ili izazivaju bubuljice. U periodima kada mi je potrebna dodatna nega pre kreme namažem i neki serum za dodatnu hidrataciju ili otklanjanje znakova umora. U prethodnom periodu koristila sam ova dva proizvoda iz Caudalie Vinosource linije, hidratantni matirajući fluid i SOS serum, biće uskoro utisci u zasebnom postu. Posle mažem i okoloočnu kremu, već sam pisala detaljno u ranijim postovima šta očekuje od takvih krema pa neću ovde ponavljati. Ovih dana koristim Caudalie Pulpe Vitaminee, ona mi je ujedno i dnevna krema za tu regiju.

Neka dva puta nedeljno stavim maske za čišćenje lica/smanjenje masnoće. Jako volim maske na bazi gline, već duže vreme koristim ovu Shemenil o kojoj sam pisala u ovom postu, a kako mi je ona u nekim periodima prejaka (ne toliko ona sama već više što je jako tvrda kad se stegne pa se teže skida) kombinujem je sa ovom Freeman maskom koja mi je takođe jedna od dražih. Maske ovog tipa pomažu mi da držim količinu mitesera i masnoće u T zoni pod kontrolom. S vremena na vreme stavljam i maske za regeneraciju/hidrataciju kože, najčešće one u kesicama za dva nanošenja.

Šminka je ljubav by Coxy

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar