Šta nosim od šminke na letovanje

Šta nosim od šminke na letovanje

Svake godine vučem gomilu šminke, imam je dovoljno da napravim kombinacije u svim bojama, a na kraju se jedva nešto malo šminkam i upotrebim možda 10% od toga šta sam ponela. Ipak, ne mogu da ne ponesem više nego što bi trebalo jer svaki put mislim kako će možda baš ova godina biti izuzetak i možda će mi baš tada zafaliti nešto. Trudila sam se da se obuzdam i ovo sada čak i nije tako loše kako umem.

Krećemo od lica:
računala sam da će mi biti potreban tamniji puder od onog koji inače koristim pošto ću dobiti nešto boje ma koliko se pazila pa sam izabrala Sephora Mattifying Compact Foundation. Druga opcija je klasika - MAC Blot u nijansi Medium. Nosim Loreal Glam Bronze u nijansi Blonde Harmony, po meni jedan od najboljih bronzera drogerijskog ranga. Nije sasvim svetao, ali definitivno nije ni taman, a ove dve nijanse, zasebno i u kombinaciji, uklope se u moj ten i kad je tamniji i kad je svetliji. Od korektora nosim samo dragi Benefit Fake Up, imam ga još malčice, nažalost. Kod rumenila sam bila na mukama, jako ih volim i jako mnogo nijansi nosim. Rešila sam da budem razumna pa nosim samo dva - jedno rozikasto-kajsijasto, Aura Cotton Candy i jedno breskvasto-svetlucavo, The Balm Hot Mama. Nosim i Aurin hajlajner Golden Spice, leti ga nosim kao bronzer ili umesto rumenila.

Šminka za oči je ono gde mi je najteže da se obuzdam. Nosim Too Faced paletu koji inače ne koristim često, ali zato ide sa mnom na sva putovanja. Volim je jer je tu senka Teddy Bear (nju imam i posebno) koja je idealna za konturisanje kapka, a preostale tri boje mogu se uklopiti u većinu kombinacija. Mac Paint Pot u nijansi Painterly je moj verni pratilac već treću godinu. Baza se izuzetno sporo troši i uklapa se sa teksturom većine senki. Nosim Sephora Smart Liner sa izuzetno tankim i preciznim vrhom, nekada mi je najbrže da samo izvučem tanku liniju i dodam maskaru i gotovo. Nosim i prelepi MUFE Aqua Liner u nijansi Diamond Tirquoise Blue, boja je savršena za more. Od plavičastih nijansi tu su i Sephorina olovka sa sunđerčićem (jedna od onih iz kutije pored kase po celih 230 dinara) i jedna od najlepših nijansi koje posedujem - MUFE Aqua Eyes 12L. Ona sama u kombinaciji sa maskarom dovoljna je za look koji ne može proći neprimećeno. Braon nijanse su moja klasika pa su tako tu i MUFE Aqua Eyes 2l i Inglot Full Metal Eyeliner 529. Max Factor 090 Natural Glaze je valjda najpoznatija bež olovka za waterline na tržištu, uvek je nosim za put kako bi mi osvežila oči kada sam umorna. Sephora Jumbo Liner u nijansi 04 Taupe je jedna od retkih nijansi koje uspevam da potrošim. U kombinaciji samo sa maskarom i Aurinim hajlajterom Golden Spice čini kompletan letnji look. Za obrve koristim Benefit Gimme Brow, počinje polako da se suši pa ga stavljam što više kako bih sve iskoristila. Maskara je najnovija Sephorina, Upside Down. Od senki tu su još dve Aurine, Sun Kiss i Vintage Purple, ljubičasta Loreal Infallible i kafeno braon Sephora.

Za negu usana koristiću Blistex Moisture Max, prijatan je na usnama i ima efekat hlađenja. Nosim pet ruževa: Don Juan 127 (savršena nude roze, hvala A.), Sephora Forever Fuchsia, Rimmel Celeb (srednje roze koja je na usnama zaista roze, bez primesa drugih boja), MAC Hug me (meni najlepša nude braon sa kojom sam se srela) i Max Factor Sun Bronze (vrlo neobična nijansa, nešto bronzano-crvenkasto, ide bolje uz tamniji ten).

Šminka je ljubav by Coxy

Galerija

14060966666013_14118074679_0274b754f0_z.jpg
14060966778752_14301413221_9d1363275c_z.jpg
1406096688002_14118223967_d29210e7aa_z.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar