Šminka za oči koju treba imati

Šminka za oči koju treba imati

Evo liste šminke za oči koju bi trebalo da imate u svojoj kolekciji.

1) jedna maskara
Lepo je imati vodootpornu, dugotrajnu maskaru u situacijama kada želimo da nam šminka bude izdržljiva, a lepo je imati i neku koja se lako skida za svaki dan, a zanimljive su i maskare u bojama, ali ipak smatram da i samo jedna maskara može da zadovolji potrebe prosečne žene, pogotovo što je to proizvod sa najkraćim rokom trajanja. Popularne maskare: Loreal Double Extension, Dior Show, Clinique High Impact, Lancome Hypnose, Collistar Infinito, Rimmel Extra Super Lash, Avon Supershock, Pupa Divas Lashes, YSL efc, Bourjois Volume Glamour.
maskara
2) jedan crni/braon/sivi tečni ili gel lajner
Neke žene koriste gel ili tečne lajnere svakodnevno, neke samo u sklopu večernje šminke, a u svakom slučaju bi trebalo imati makar jedan jer nema žene čije oči ne izgledaju lepše sa crtom fino izvučenom lajnerom. Od gel lajnera najpoznatiji je Mac Fluidline i Bobbi Brown, meni je odličan i Shiseido, a od dostupnijih i jeftinijih tu su Essence, Catrice i Maybelline gel lajneri. Tečni ima praktično svaki brend šminke, sve zavisi kakvu četkicu i efekat volite, jedan od meni omiljenih svakodnevnih i jeftinih je Rimmel Glam Eyes, a dragi su mi i Sephorini tečni, pogotovo oni zanimljivih boja.

3) tri olovke
Koje tri? Jedna crna ili tamno braon za vodenu liniju ili iscrtavanje oka ili brzinsku šminku (mrlj-mrlj varijanta :D), jedna svetla za vodenu liniju ili unutrašnji ugao oka i jedna u nekoj zanimljivoj boji po izboru (zelena, ljubičasta, plava, ...). I ovde je nezgodno davati preporuke jer nisu svačije oči iste, a postojanost i lakoća nanošenja zavise i od toga gde se stavljaju odnosno kako se koriste. Ipak, na glasu su Make up Forever Aqua Eyes, Avon Supershock, Urban Decay 24/7, Artdeco Soft Liner, Chanel Soft Eyepencil, Bourjois Countour Clubbing, Sephora Flashy Liner, Max Factor Khol, Deborah Extra Eye i dr.

4) dve paletice sa senkama
Svakako je potrebna jedna paleta sa tri-četiri neutralne nijanse (braonkasto-kremkaste) za svaki dan, za posao itd. Rekla bih da treba imati još makar jednu u bojama po izboru (ljubičasta, recimo, ona praktično svima stoji) radi raznovrsnosti ili dve-tri mono senke. Postoji baš mnogo dobrih senki na tržištu, nabrojaću samo neke brendove poznate po njima: MAC, Inglot, Shiseido, Dior, Guerlain, Sephora, Artdeco, Urban Decay, Chanel, Too Faced, Benefit, Kryolan od jeftinih fine senke imaju Flormar, Essence, Catrice, naša kozmetika Martinović i drugi brendovi.
senka
5) olovka ili senka za obrve
Retke su srećnice čijim obrvama baš ništa nije potrebno da bi odlično izgledale tako da prosečnoj ženi svakako treba olovka ili senka za obrve. Rekla bih da je prilično slab izbor ovih proizvoda i po pravilu su boje suviše tamne i uglavnom vuku baš na braon (čokoladno braon, iako ima mnogo žena čije obrve imaju neki pepeljasti ton i vuku na sivkasto). Od poznatijih, jeftinijih i skupljih tu su: Shiseido i Illamasqua senke, Essence, Catrice, Sephora i Benefit setovi za obrve, Rimmel, Givenchy, Clinique, Artdeco, Rimmel olovke, ...

Šminka je ljubav by Coxy

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar