Ruževi Sephora Color Lip Last

Ruževi Sephora Color Lip Last

Ovog puta recenziraću dva ruža iz Sephorine linije Color Lip Last, u pitanju su br. 19 Pure Red - Matte i br. 11 Forever Fuchsia - Metallic.

Šta kaže proizvođač:
Color Lip Last je linija dugotrajnih ruževa koji ostaju na usnama do 10 sati i pružaju neverovatno ugodan osećaj. Pigmenti sa visokom moći pokrivanja daju intenzivnu boju. Formula je vodootporna, a tekstura ovih ruževa izuzetno lagana i prijatna. Mat i polumat nijanse ostaju na usnama do deset sati, a metalik nijanse do šest. Sadrže vitamin B% koji štiti usne i ulje šipka koje koje omogućava ružu da klizi po usnama.

Šta kažem ja:
Ovi ruževi postoje u čak tridesetak nijansi, često se neke povlače, a dodaju neke nove, a povremeno budu i na sniženju u našim Sephorama. Redovna cena mislim da im je nešto oko 1200 dinara, a ruž ima 1,7 grama. Nije velika količina, ali ovo su dugotrajni ruževi koji se ne moraju često popravljati. Dolaze potpuno upakovani u celofan tako da nema nikakve šanse da ih je neko već bio otvorio što je odlična stvar na koju u poslednje vreme sve više obraćam pažnju, dosta mi je kupovine već isprobavanih proizvoda. Imam predstavnika mat nijansi - 19 Pure Red i predstavnika metalik nijansi - 11 Forever Fuchsia koji se po teksturi, efektu i trajnosti razlikuju pa ću pisati o svakom pojedinačno. Obe nijanse su, međutim, toliko lepe da mi je bila potrebna snaga volje da ih ne otvorim iste sekunde već da sačekam vikend i prvo slikam ih po dnevnom svetlu :)
Sephora Color Lip Last ruževi
Nijansa br.19, Pure Red, prava je intenzivna, topla, jarko crvena. Ako niste sigurni koja nijansa crvene je topla, a koja hladna kod ove ne biste imali dilemu - toliko je topla crvena da samo što ne greje :) Možda grešim, ali imam utisak da na tržištu ima više hladnih crvenih, sa onim tipičnim plavičastim odsjajem, a da su potpuno tople crvene kao što je ova najređe. Završnica je mat, a ruž je ipak prijatan na usnama, nije, naravno, kao kremasti ruževi, ali u kategoriji mat ruževa koje sam probala ovaj je možda i najmanje suv. Pigmentacija je neverovatno dobra, jedan jedini prelaz ružem daje puni intenzitet boje! Ne razliva se, ali treba ga nositi samostalno i nikako ne  kombinovati sa raznim mazalicama za usne, u tom slučaju počinje da se razliva. Što se tiče postojanosti, obećanih 10 sati je svakako preambiciozno, ali ruž je bez dileme vrlo dugotrajan, ostao mi je na usnama dobrih 4-5 sati bez ikakve promene. Za to vreme najnormalnije sam pila, ne ostavlja otisak na čaši, ali nikako ne bih preporučila da jedete sa njim na usnama, pogotovo ne masnu hranu, ulje ga rastvara. Ruž skoro da nema nikakav miris. Nije lako naneti ga bez olovke pa sam za slikanje iskoristila jedinu crvenu koju sam imala, Aurinu br.43, koja je ipak drugačiji tip crvene, ignorišite taj detaljčić, uživo nije primetno kao na slikama.

Idemo na nijansu br. 11 Forever Fuchsia čija je završnica metalik. Ovaj ruž je divne fuksija nijanse (ružičasto-ljubičasta) sa metalik plavičastim odsjajem koji je jako teško uhvatiti na fotografiji, ali koji je uživo primetan. Drugačije je teksture od mat crvenog ruža, znatno je kremastiji i hidratantniji, ali mu je i trajnost nešto lošija. Ipak bih rekla da spada u kategoriju dugotrajnih ruževa, ovo je intenzivna nijansa za koju je super što ostane nepromenjena dobra 3 sata. Važi isti princip kao i za crveni, ne treba mazati ništa ispod da se ne bi razlivao i treba biti oprezan kada se jede. Na slikama nemam olovku pošto nisam imala nijednu u takvoj boji, ali ovaj ruž se ionako prilično lako maže.

Sve u svemu, postojanost od 6 odnosno 10 sati nije realna, ali su ruževi savršeno pigmentovani i više nego pristojno izdržljivi, pogotovo za ruževe srednjeg cenovnog ranga i svakako bih probala i neku neutralniju nijansu, možda neki od onih sa polumat završnicom.

Šminka je ljubav by Coxy

Galerija

13611371290008_2.jpg
13611371580278_3.jpg
13611371802906_4.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar